Argăseală: Steaua va face apel la sancţiunea primită din partea UEFA

Preşedintele CA al FC Steaua, Valeriu Argăseală, a anunţat, marţi, că gruparea roş-albastră va face apel împotriva sancţiunii primite din partea Comisiei de Disciplină a UEFA, în urma căreia lui Mirel Rădoi i s-a interzis accesul pe banca de rezerve la meciurile din cupele europene.

102 afișări
Imaginea articolului Argăseală: Steaua va face apel la sancţiunea primită din partea UEFA

Argăseală: Steaua va face apel la sancţiunea primită din partea UEFA (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Am primit de la Comisia de Disciplină hotărârea că Mirel Rădoi nu mai are voie să rămână în spaţiul tehnic. Dar nu am primit motivarea. Noi când am făcut apărarea acestui caz am arătat poziţia pe care trebuie să o ocupe el... şi credem că judecata nu a fost făcută pe baza acestor argumentaţii. Dar noi o să facem solicitare pentru motivarea acestei hotărâri, care probabil o să vină în decurs de o săptămână, după care vom folosi cealaltă cale de atac (n.r. - apelul) pentru a combate motivele pentru care a fost suspendat", a spus Argăseală, la finalul Adunării Generale a LPF de marţi.

Oficialul a explicat că directorul sportiv Mirel Rădoi nu va sta sta pe banca de rezerve la meciul Steaua - Rosenborg de joi, din prima manşă a play-off-ului Ligii Europa. "Cu Rosenborg, Mirel nu va sta pe bancă. Hotărârea operează de la data la care a fost anunţată şi va opera până va apărea o altă hotărâre care să rectifice acest lucru. El nu este un antrenor suspendat. Ieri am avut o discuţie legată de întinderea acestei sancţiuni şi s-a spus că el doar în suprafaţa tehnică nu are acces, atât", a adăugat preşedintele Consiliului de Administraţie al FC Steaua.

Referitor la aplicarea regulamentului UEFA şi în Liga I, conform căreia un antrenor nu poate sta pe bancă fără licenţă Pro, Argăseală a menţionat că a discutat despre acest lucru şi cu ceilalţi reprezentanţi ai cluburilor după Adunarea Generală a LPF. "După Adunarea Generală am discutat situaţia (n.r. - cu reprezentanţii celorlalte cluburi din Liga I) lui Mirel. El este manager sportiv, iar directorul sportiv este un membru al stafului şi poate sta pe bancă. El nu poate da indicaţii", a afirmat Argăseală.

Posibilitatea ca Mirel Rădoi să fie demis în cazul unei eliminări din Liga Europa nu este luată în calcul de conducerea FC Steaua. "Viitorul lui Rădoi la Steaua nu depinde de dubla cu Rosenborg. Nu depinde în niciun fel", a spus Argăseală.

Directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a fost sancţionat de UEFA cu interzicerea dreptului de a sta pe banca tehnică a campioanei României în meciurile din cupele europene, deoarece nu are licenţă de antrenor, a anunţat, luni, Comisia de Control, Etică şi Disciplină a forului continental.

De asemenea, clubul Steaua Bucureşti a fost amendat cu 50.000 de euro.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experienţă de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu deţine licenţa Pro.

La cele patru meciuri disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a Ligii Campionilor, cu Trencin şi Partizan Belgrad, din turul II, respectiv III preliminar, Mirel Rădoi nu a participat la conferinţele de presă, el fiind înlocuit de Massimo Pedrazzini, cel care deţine licenţa Pro şi este oficial antrenor principal al formaţiei Steaua. În schimb, Mirel Rădoi a stat pe banca de rezervă şi a acordat indicaţii jucătorilor stelişti în timpul partidelor asemenea unui antrenor principal.

În Liga I, Mirel Rădoi, care nu a promovat examenul de Bacalaureat, necesar înscrierii la Şcoala de Antrenori, participă la conferinţele de presă şi îndeplineşte funcţia de "principal", chiar dacă nu are licenţa Pro şi în organigrama clubului este înregistrat ca director sportiv. De altfel, Rădoi a recunoscut public faptul că în Liga I profită de o portiţă regulamentară pentru a putea sta pe banca de rezerve în timpul meciurilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici