Argentina a depăşit Brazilia la numărul de jucători vânduţi într-un an

Argentina este ţara latino-americană care a pierdut cei mai mulţi fotbalişti în 2010, respectiv 2.204 jucători, devansând, în premieră, Brazilia, conform rezultatelor unui studiu.

11 afișări
Imaginea articolului Argentina a depăşit Brazilia la numărul de jucători vânduţi într-un an

Argentina a depăşit Brazilia la numărul de jucători vânduţi într-un an (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

În 2010, au plecat 1.674 jucători brazilieni, număr în scădere faţă de 2009 (1.898) şi faţă de 2008 (2.037) - an record pentru ţara care adăposteşte 193 milioane de locuitori, precizează Gerardo Molina Company Latin America şi Euromericas Sport Marketing, autorii studiului bazat pe registrele Federaţiei Argentiniene (AFA) şi Federaţiei Braziliene (CBF).

Din 2006 până în 2010, numărul jucătorilor plecaţi din Argentina aproape s-a dublat, crescând de la 1.320 la 2.204.

În peste 80 la sută din cazuri, jucătorii pleacă în cele mai importante şase campionate din Europa: Spania, Anglia, Italia, Germania, Franţa şi Olanda.

"Cluburile din Argentina nu pot oferi salarii competitive la scară mondială, aceasta este principala problemă", a precizat directorul grupului de cercetare, Gerardo Molina.

În ciuda naţionalizării drepturilor de televizare, decretată în august 2009 de către Guvern, cu scopul oficial de a ajuta cluburile, cele cinci grupări importante din Argentina, River Plate, Boca Juniors, Independiente, Racing Club şi San Lorenzo au totalizat peste 120 milioane euro datorii în sezonul 2009-2010, conform presei locale.

"În Argentina şi în Brazilia, vânzarea jucătorilor este principala sursă de finanţare", a mai spus Molina.

În 2010, cluburile argentiniene au încasat 425 milioane de euro, iar cele braziliene - 326 milioane euro, pentru vânzarea jucătorilor, conform aceluiaşi studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici