Arsenal a câştigat Cupa Angliei pentru a 14-a oară

  • Arsenal a câştigat Cupa Angliei după ce a învins-o cu 2-1 pe Chelsea
  • „Tunarii” s-au calificat astfel în Europa League
  • Arsenal deţine recordul pentru cele mai multe FA Cup – 14
1401 afișări
Imaginea articolului Arsenal a câştigat Cupa Angliei pentru a 14-a oară

Arsenal a câştigat Cupa Angliei pentru a 14-a oară

Arsenal s-a impus în faţa rivalei Chelsea cu 2-1 şi a câştigat pentru a 14-a oară în istorie Cupa Angliei. Chelsea a deschis scorul încă din minutul 5 prin Pulisic, dar dubla lui Aubameyang a adus trofeul pe Emirates. Echipa lui Frank Lampard a jucat cu un om în minus din minutul 73 după ce Kovacic a fost eliminat pentru al doilea „galben”.

După triumful din cupă, Arsenal şi-a asigurat locul în cupele europene. Va juca în următorul sezon de Europa League.

Ultima dată când Arsenal a luat cupa, a fost în 2017, tot după o finală împotriva lui Chelsea terminată 2-1. A fost a treia oară când cele două s-au înfruntat în ultimul act al celei mai vechi competiţii fotbalistice, iar de fiecare dată Arsenal a avut câştig de cauză.

Finala de anul acesta a marcat şi o premieră. A fost pentru prima dată în istorie când finala FA Cup s-a disputat fără spectatori. Acest lucru s-a întâmplat din cauza regulilor de distanţare socială pentru a preveni infectarea cu COVID-19.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici