Arsene Wenger spune că FIFA a avut dreptate să sancţioneze FC Barcelona

Tehnicianul echipei Arsenal Londra, Arsene Wenger, a declarat, vineri, că FIFA a procedat corect sancţionând FC Barcelona cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori.

143 afișări
Imaginea articolului Arsene Wenger spune că FIFA a avut dreptate să sancţioneze FC Barcelona

Arsene Wenger (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Cei de la FC Barcelona nu au respectat regulile. Regula este simplă: poţi să transferi jucători care au mai puţin de 16 ani doar dacă părinţii lor se mută din motive legate de profesie. În acest caz, FIFA a considerat că părinţii s-au mutat din motive legate de fotbal, de aceea s-a decis interdicţia, pentru că nu s-a respectat regulamentul", a spus Wenger.

Arsene Wenger a precizat că în opinia sa regulile ar trebui schimbate. "Acum există mai multă concurenţă pentru atragerea tinerilor jucători şi discuţiile privind motivele pentru care se mută părinţii vor exista mereu. Sunt mai mulţi bani puşi în joc, iar părinţii sunt tentaţi să le ofere fiilor lor şansa unei cariere importante în fotbal. Ceea ce nu este corect este ca înainte de a împlini 16 ani copiii să se mute fără părinţii lor. Trebuie să schimbe regulile pentru a le permite copiilor să se mute împreună cu părinţii lor în situaţia în care clubul are grijă de părinţi? Poate ar trebui să se meargă pe această direcţie", a adăugat tehnicianul.

TITLURILE ZILEI

Gruparea FC Barcelona a fost sancţionată, miercuri, de Comisia de Disciplină a FIFA, cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri în sezonul viitor, pentru infracţiuni comise la achiziţionarea a zece jucători minori. FC Barcelona a primit şi o amendă de 450.000 de franci elveţieni şi clubul are 90 de zile la dispoziţie pentru a rezolva problemele legate de jucătorii minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici