ASA Târgu Mureş, echipa lui Mutu, intră în insolvenţă şi nu va putea juca sezonul următor în cupele europene

După şedinţa de miercuri a Consiliului de Administraţie în care s-a decis reorganizarea clubului, vicecampioanea Ligii 1, ASA Tg. Mureş a intrat în insolvenţă iar gruparea ardeleană nu va mai putea evolua în sezonul viitor al cupelor europene, scrie ProSport.

594 afișări
Imaginea articolului ASA Târgu Mureş, echipa lui Mutu, intră în insolvenţă şi nu va putea juca sezonul următor în cupele europene

ASA Târgu Mureş, echipa lui Mutu, intră în insolvenţă şi nu va putea juca sezonul următor în cupele europene (Imagine: Dan Horia Tautan/Mediafax Foto)

„Este adevărat, ASA intră în insolvenţă, vom explica totul cât de curând într-un comunicat“, a confirmat pentru ProSport Cristian Cherteş, directorul general de la ASA Tg. Mureş, informaţia că gruparea ardeleană se va pune la adăpostul legii de creditori. „În această situaţie nu vom mai putea evolua în cupele europene“, a recunoscut oficialul mureşean.

În acest moment, dacă Dinamo nu va primi licenţa pentru sezonul viitor al Cupelor Europene, ultimul loc al Ligii 1 pentru competiţiile continentale va fi adjudecat de prima plasată în play-out, loc ocupat acum de CSU Craiova.

„Categoric nu ne vom da la o parte. Ne interesează participarea în cupele europene. Iaşi are tot ce îi trebuie să poată juca acasă inclusiv meciurile din grupele Europa League: aeroport internaţional, hoteluri bune, stadion. Ne depunem licenţa pentru cupele europene“, a declarat Florin Prunea, directorul executiv de la CSMS Iaşi, pentru ProSport.

Şi CSU Craiova visează la locul rămas liber pentru Europa League.

„Craiova are dreptul, începând din sezonul viitor, să joace în cupele europene, pentru că avem deja trei ani consecutivi în competiţii. Ne depunem dosarul pentru licenţa UEFA. Nu dorim răul nimănui, dar dacă se va ivi ocazia, vom încerca să profităm şi să jucăm în cupele europene. Va fi mai greu cu stadionul, pentru că, în mod clar, pe Extensiv nu putem juca în competiţiile continentale. Probabil că partidele din tururile preliminare le vom juca la Severin. Apoi... Vom devea. Să ajungem noi acolo!“, a declarat managerul general de la CSU Craiova, Felix Grigore.

Clubul a acumulat datorii care se cifrează la aproape 500 000 de euro, iar şefii lui ASA, au decis să declare insolvenţa, pentru a încerca astfel să redreseze situaţia financiară. ASA e însă în pericol să piardă toţi jucătorii, liberi, la finalul sezonului.
 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici