Ashleigh Barty şi Rafael Nadal au fost numiţi Campionii Mondiali ITF ai anului 2019

Federaţia Internaţională de Tenis i-a desemnat, joi, pe Ashleigh Barty şi pe Rafael Nadal, Campionii Mondiali ai anului 2019.

62 afișări
Imaginea articolului Ashleigh Barty şi Rafael Nadal au fost numiţi Campionii Mondiali ITF ai anului 2019

Campionii Mondiali ITF ai anului 2019

Barty este prima jucătoare de tenis din Australia numită Campioană Mondială ITF. Barty a câştigat primul titlu de Mare Şlem la Roland Garros, când a învins-o pe Vondrousova, cu scorul de 6-1, 6-3. De asemenea, australianca a câştigat Turneul Campioanelor învingând-o pe Elina Svitolina, cu 6-4, 6-3.

„Mă simt onorată să fiu numită Campioana Mondială ITF a acestui an. 2019 a fost un an incredibil. Am câştigat Roland Garros şi am ajuns în finala Fed Cup. Sunt mândră de mine şi de echipa mea pentru ce am realizat şi abia aştept să înceapă sezonul din 2020”, a declarat Barty potrivit WTA Tennis.

Rafael Nadal, desemnat pentru a patra oară Campion Mondial ITF, a declarat: „Sunt foarte fericit că am fost numit Campion Mondial ITF. Să închei sezonul pe locul 1 în clasamentul ATP pentru a cincea oară şi să câştig alte două turnee de Mare Şlem în acest an este ceva ce nu credeam că este posibil în urmă cu câţiva ani. Şi ca un final perfect, a fost ceva special să câştig Cupa Davis. Îi mulţumesc echipei mele că a fost lângă mine în tot acest timp”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici