Astra Giurgiu a terminat la egalitate, 0-0, cu AS Roma şi s-a calificat în primăvara Europa League: Am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre şi pentru România

Astra Giurgiu şi AS Roma au terminat la egalitate, scor 0-0, meciul disputat pe Arena Naţională, în etapa a şasea din grupele Europa League, iar formaţia antrenată de Marius Şumudică s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei.

2548 afișări
Imaginea articolului Astra Giurgiu a terminat la egalitate, 0-0, cu AS Roma şi s-a calificat în primăvara Europa League: Am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre şi pentru România

Astra Giurgiu a terminat la egalitate, 0-0, cu AS Roma şi s-a calificat în primăvara Europa League/

Cristian Săpunaru: Am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre şi pentru România

Cristian Săpunaru, fundaşul echipei Astra Giurgiu, a declarat după calificarea în primăvara Europa League că obiectivul în meciul cu AS Roma a fost obţinerea unui rezultat de 0-0 şi un ajutor din partea cehilor de la Viktoria Plzen, care au câştigat, în cele din urmă, 3-2, cu Austria Viena.

"Suntem fericiţi, am jucat acest meci cu inima, am jucat pentru familiile noastre, pentru public, dar, în special, pentru România. E frumos să avem o echipă în primăvara europeană. Ne-am propus de la început să ţinem cât mai mult de 0-0.

Ne bucurăm pentru că în partea cealaltă nu a fost alt rezultat, ne-am calificat, nu mai contează. Nu ştiam că Şumudică vrea să plece, bine că am aflat de la dumneavoastră. Este un antrenor valoros, merită să antreneze echipe bune din Europa, dar duminică sperăm să fie pe banca noastră. Înafară de Alibec, nu ştiu să plece alt jucător" , a declarat Cristian Săpunaru pentru Dolce Sport.

Marius Şumudică: Am jucat cu o forţă europeană. Lumea nu mai poate spune că au venit cu echipa a doua

Astra şi AS Roma au remizat, 0-0, în meciul din etapa a şasea a grupelor Europa League, iar formaţia antrenată de Marius Şumudică s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei. Antrenorul giurgiuvenilor a declarat, la final, că este cea mai frumoasă zi din viaţă, dar ultima la Giurgiu.

Marius Şumudică susţine că va pleca de la Astra: "O seară minunată, nu mai pot să vorbesc! Le-am spus elevilor mei că indiferent ce se va întâmpla la Plzen avem datoria să nu pierdem acest meci şi să ieşim cu capul sus. Am jucat cu o forţă europeană, lumea nu mai poate spune că au venit cu echipa a doua. E ceva extraordinar şi le doresc baftă în continuare.

Mi-au dat lacrimile, este o muncă de un an şi jumătate, în care mi-am dorit să reuşesc cu această echipă. Am muncit mult, am adus jucători şi am reuşit nişte rezultate pe care nu le credeam. Să baţi West Ham la Londra, să te califici în primăvara europeană....nu-mi pot stăpâni lacrimile! Este cea mai frumoasă zi din viaţa mea şi, din păcate, ultima zi la Astra Giurgiu.

Încerc să ajung la un consens, nu ştiu dacă din punct de vedere material ar mai trebui, dar asta este. Vom vedea cum ne puteam despărţi pentru că a sosit momentul să fiu respectat.

A venit momentul să fiu respectat! Nu am dialog cu Ioan Niculae şi nici nu îmi doresc. Şi dacă voi pleca în seara asta şi nu voi cădea de acord cu Gaziantep, eu mă opresc în seara asta. Lipsa de respect faţă de mine contează mai mult decât orice. Nu mă mai întrebaţi pe mine ce urmează pentru Astra", a spus Şumudică, la Sport.ro.

Sliviu Lung jr: E o performanţă extraordinară. Ne merităm laudele

Silviu Lung Jr, portarul echipei Astra Giurgiu, a declarat la finalul partidei cu AS Roma, încheiată la egalitate, scor 0-0, că este o calificare merită, iar campioana României a făcut cinste fotbalului românesc cu această performanţă, accederea în şaisprezecimile Europa League.

"E o performanţă extraordinară. Ne merităm laudele, am făcut 8 puncte cu echipe extraordinare. Am demonstrat şi în această seară cu putem juca de la egal la egal cu orice adversar. Mulţumesc colegilor şi antrenorilor pentru tot ce-au realizat la această echipă. Suntem foarte fericiţi şi cred că am făcut cinste fotbalului românesc", a declarat Silviu Lung la Dolce Sport.

Denis Alibec: Îmi pare rău că nu pot să merg mai departe cu echipa. Asta este viaţa

Astra şi AS Roma au remizat,0-0, meciul din etapa a şasea a grupelor Europa League, iar formaţia antrenată de Marius Şumudică s-a calificat în şaisprezecimile competiţiei. Denis Alibec a declarat, la final, că îi pare rău că nu poate continua la Astra, alături de colegi.

În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu a terminat grupa E pe locul doi, cu opt puncte şi s-a calificat în primăvara europeană, în timp ce AS Roma a încheiat pe primul loc, cu 12 puncte. Austria Viena a pierdut meciul cu Viktoria Plzen, scor 2-3, iar austriecii au terminat pe ultimul loc în grupă, cu 5 puncte şi au ratat calificarea în şaisprezecimile competiţiei, deşi au condus cu scorul de 2-0 şi au avut un om în plus, după eliminarea lui Hejda, în minutul 19.

Denis Alibec a spus că îi pare rău că Steaua nu a reuşit calificarea în primăvara europeană.

”Îmi pare rău că nu pot să merg mai departe cu această echipă minunată, cu aceşti colegi minunaţi. Asta este. Îmi pare rău că Steaua nu s-a calificat. Asta este viaţa, mergem mai departe. Întrebaţi-l pe domnul Şumudică dacă pleacă, dar acum nu cred că mai pleacă. Nu ştiu dacă vom petrece acum, urmează meciul cu Steaua. Nu ştiu dacă îl luăm pe sus, este cam greu”, a declarat Denis Alibec la Sport.ro.

Florin Lovin: Cred că am scris o pagină importantă în istoria fotbalului românesc

Astra Giurgiu reuşeşte o performanţă impresionantă. Echipa antrenată de Marius Şumudică a terminat la egalitate, 0-0 cu AS Roma, şi se califică în primăvara Europa League după ce Viktoria Plzen a câştigat cu 3-2 meciul cu Austria Viena.
Euforia a pus stăpânire pe discursul giurgiuvenilor la finalul partidei, iar Florin Lovin nu a uitat fosta lui echipă, Steaua.

”O spun cu mâna pe inimă, îmi pare rău că nu s-a calificat şi Steaua, era spre binele fotbalului românesc. Am sacrificat un pic campionatul, dar am reuşit să ne calificăm în Europa League. Am făcut un joc bun defensiv în această seară, am dus jocul spre 0-0 şi puteam risca când era 2-0 pentru Austria Viena în partea cealaltă. E o atmosferă incredibilă în vestiar şi cred că am scris o pagină importantă în istoria fotbalului românesc”, a spus mijlocaşul la final, la Dolce Sport.

Florin Lovin a mai declarat că accederea în şaisprezecimile Europa League i se datorează în mare măsură antrenorului Marius Şumudică.

”Am avut onoarea să fiu contemporan cu performanţele Stelei din perioada în care ne calificam an de an în primăvara europeană, nu mă mai gândeam că ajung aici când jucam la Chiajna. Cred că i se datorează calificarea lui Marius Şumudică, asta chiar dacă am avut nişte conflicte cu el. Dacă Astra gestiona mai bine partea financiară cred că domina ani la rândul fotbalul românesc”, a încheiat Florin Lovin.

Luciano Spaletti: Sunt o echipă care joacă un fotbal bun. Mi-a plăcut Alibec

Luciano Spalletii a laudat echipa Astrei, care a reuşit o calificare incredibilă în primăvara Europa League. Antrenorul lui AS Roma a remarcat câţiva jucători de la Astra, printre care şi pe Denis Alibec.

Astra a reuşit un meci foarte bun în faţa lui AS Roma şi a reuşit o calificare istorică în primăvara Europa League. Chiar dacă a făcut doar 0-0, Astra a primit o mână de ajutor şi de la Plzen, care a reuşit să câştige cu Austria Viena. Luciano Spalletti laudă şi el jocul făcut de Astra, dar spune că şi terenul a contrinuit la acest rezultat:

”Am avut un meci cum mă aşteptam. Sunt o echipă care joacă un fotbal bun. Au făcut faza defensivă foarte bine, au închis spaţiile. Noi am încercat să câştigăm. Nu a fost uşor pe acel teren să oferi calitate. Nu a fost uşor să găsim spaţii. Au doi-trei jucători foarte interesanţi, pe care-i ştim cu toţii. Alibec, un jucător de calitate, nu pot decât să le urez succes”, a declarat Spalletti la Dolce Sport.

Antrenorul italian a comentat şi episodul în care Marius Şumudică a izbucnit în plâns când a aflat că s-a calificat: ”Da, este un tip plin de calitate, cu fantezie. Când ai multă calitate şi imaginaţie, ai şi un strop de nebunie”.

În urma acestui rezultat, Astra Giurgiu a terminat grupa E pe locul doi, cu opt puncte şi s-a calificat în primăvara europeană, în timp ce AS Roma a încheiat pe primul loc, cu 12 puncte. Austria Viena a pierdut meciul cu Viktoria Plzen, scor 2-3, iar austriecii au terminat pe ultimul loc în grupă, cu 5 puncte şi au ratat calificarea în şaisprezecimile competiţiei, deşi au condus cu scorul de 2-0 şi au avut un om în plus, după eliminarea lui Hejda, în minutul 19.

Astra Giurgiu: Lung Jr. - Săpunaru, Oros, Fabricio (Florea 71'), Al. Stan - Seto, Lovin - Nicoară, Budescu (Boubacar 88'), Teixeira - Alibec (Niculae 90'). Antrenor: Marius Şumudică

AS Roma: Alisson - Peres, Vermaelen, Jesus, Seck - Gerson, Strootman (Nainggolan 70') - El Shaarawy (Dezko 70'), Iturbe, Emerson (Marchizza 89') - Totti. Antrenor: Luciano Spaletti

Cartonaşe galbene: Lovin 38', Alibec 56'

Cartonaşe roşii: -

Arbtri: Hüseyin Göçek, Mustafa Eyisoy, Kemal Yilmaz; adiţionali: Tolga Özkalfa, Mete Kalkavan; rezervă: Serkan Ok (toţi din Turcia).

Observatori: Vladimír Medved (Slovacia), Johny Vanspauwen (Belgia)

Stadion: Arena Naţională.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici