Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României se joacă astăzi. Ora meciului

Astra Giurgiu şi Viitorul se întâlnesc pentru a cincea oară în acest sezon, dar de data aceasta meciul disputat va fi cu trofeul pe masă. Cele două formaţii se vor lupta, sâmbătă, 25 mai, de la ora 20:00 la Ploieşti, în finala Cupei României.

574 afișări
Imaginea articolului Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României se joacă astăzi. Ora meciului

Astra Giurgiu - Viitorul, finala Cupei României se joacă astăzi. Ora meciului

Statistica din acest sezon în ceea ce priveşte meciurile directe dintre giurgiuveni şi constănţeni este de partea formaţiei pregătite de Hagi. Viitorul s-a impus de trei ori (scor 1-0 pe 30 septembrie 2018, scor 4-1 pe 8 aprilie şi scor 3-0 pe 13 mai), în timp ce Astra a obţinut o singură victorie (scor 3-0 pe 8 februarie).

Astra va avea o presiune în plus în finala Cupei României. Spre deosebire de Viitorul, care datorită clasării pe locul trei la finalul play-off-ului este deja calificată în preliminariile pentru Europa League, giurgiuvenii sunt obligaţi să câştige trofeul pentru a ajunge în cupele europene. Astra a încheiat campionatul pe locul cinci, după ce a înregistrat doar două victorii din 10 posibile în play-off. Restul de opt au fost numai înfrângeri.

Pentru Viitorul participarea în ultimul act al competiţiei Cupa României este o premieră.

"Suntem fericiţi că am ajuns în finală. E un an fenomenal. Ne bucurăm de performanţele pe care le facem şi cred că va ieşi un meci frumos în finală. Astra are o echipă bună, dar şi noi la fel, am demonstrat că merităm să fim în finală, am confirmat că suntem buni. Tot ce am făcut în ultima perioadă a fost un test important. Facem faţă echipelor mari şi avem jucători talentaţi, care devin tot mai buni", a declarat Gheorghe Hagi.

De cealaltă parte, Astra Giurgiu este la a treia finală a Cupei României în ultimele cinci sezoane. Giurgiuvenii s-au impus în 2014 contra celor de la FCSB, după executarea loviturilor de departajare (scor 4-2). Tot la penalty-uri s-a ajuns şi la finala disputată în 2017, dar atunci Astra a pierdut în faţa celor de la FC Voluntari (scor 3-5).

Ioan Niculae: "Sper să plătim tot până vineri"

Patronul clubului Astra Giurgiu, Ioan Niculae, a precizat pentru gsp.ro că jucătorii pregătiţi de Costel Enache vor avea salariile plătite până la ora disputării finalei Cupei României. În plus, dacă aceştia vor ridica trofeul vor primi o primă importantă din partea conducerii.

"Nu vom mai discuta de datorii până la ora finalei. Restanţele pe două luni au fost deja achitate, iar diferenţa sper să o plătim până vineri. Sincer, n-am mai vrut pur şi simplu să aud de fotbal după acea înfrângere acasă cu Viitorul, 1-4. Făcusem eforturi deosebite pentru licenţiere, vorbisem şi cu echipa, dar felul în care au evoluat în acel meci m-a dezgustat. M-a enervat. Şi dacă fotbaliştii au dreptul să intre în grevă când nu le convine ceva, eu, ca patron, de ce n-aş avea voie să procedez la fel când am constatat că nu jucăm nimic?! Dacă cereţi numai bani, daţi voi bani!", a declarat Ioan Niculae, care a vorbit şi despre primele pe care le pot primi jucătorii săi dacă vor câştiga Cupa:

"Sumele sunt trecute în contract şi, indiferent dacă au salarii de 3.000, 4.000 de euro, toţi vor încasa minimum 10.000 de euro net de om dacă bat Viitorul. La un asemenea meci nici nu cred că se mai pune însă problema unei motivaţii suplimentare, fiindcă fiecare joacă oricum pentru onoarea şi orgoliul lui. Aş fi preferat să întâlnim Craiova în finală, pentru că era o echipă mai slabă, dar nici aşa nu-mi fac probleme, pentru că pe Viitorul i-am şi bătut clar cu 3-0 în campionat. Deci, se poate!".

Astra Giurgiu a câştigat până acum patru trofee: titlul de campioană a României în 2016, Cupa în 2014 şi de două ori Supercupa României în 2014 şi 2016.

De cealaltă parte, Viitorul are un singur trofeu de când este în Liga 1 Betano, titlul în anul 2016-2017.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici