Athletic Bilbao câştigă a treia Supercupă a Spaniei din istoria clubului

  • După ce la mijlocul săptămânii furnizase surpriza, trecând de Real Madrid, în semifinala Supercupei Spaniei, Athletic Bilbao a câştigat duminică seara trofeul, învingând Barcelona
128 afișări
Imaginea articolului Athletic Bilbao câştigă a treia Supercupă a Spaniei din istoria clubului

Athletic Bilbao câştigă a treia Supercupă a Spaniei din istoria clubului

Leo Messi fusese incert înainte de finala Supercupei Spaniei dintre Barcelona şi Athletic Bilbao, jucată duminică la Sevilla. Starul argentinian a jucat incomplet recuperat, dar a rezistat 120 de minute, fiind eliminat în ultimul minut de joc, după ce l-a lovit pe un adversar.

Barcelona nu mai jucase o finală din 2019, vitrina cu trofee rămânând goală în dreptul anului 2020. Messi & Co nu au reuşit de data aceasta să umple golul, Athletic dând o replică dârză.

În timpul regulamentar de joc Griezman a marcat o dublă, în minutele 40 şi 77. Oscar de Marcos a punctat înainte de pauză, egalând, ca mai apoi să îi fie anulat un gol (din offside) lui Garcia.

Golul egalizator ce a dus pe Bilbao în prelungiri a fost opera lui Villalibre, în al 5-lea minut suplimentar.

În minutul 3 al primei reprize de prelungiri Williams (Athletic) a marcat golul meciului, cu un şut plasat de la marginea careului, direct în vinclu.

Koeman a încercat să reîmprospăteze ofensiva cu Puig şi Trincao, dar fără rezultat pe tabelă.

Doar Messi s-a mai făcut remarcat, primind direct roşu, după o aroganţă la adresa lui Villalibre, pe care la „admonestat” din alergare cu o palmă.

Athletic Bilbao câştigă astfel trofeul pentru a treia oară în istoria clubului, ultima dată ducându-l în vitrină tot în dauna Barcelonei, în 2015.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
spania,
fotbal,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici