Atleta rusă Tatiana Cernova, depistată pozitiv, a rămas fără medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice de la Beijing

Atleta rusă Tatiana Cernova a fost deposedată de medalia de bronz cucerită la heptatlon la Jocurile Olimpice de la Beijing, după ce a fost depistată pozitiv la reexaminarea testului antidoping, a anunţat, luni, Comitetul Olimpic Internaţional, conform Associated Press.

120 afișări
Imaginea articolului Atleta rusă Tatiana Cernova, depistată pozitiv, a rămas fără medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice de la Beijing

Atleta rusă Tatiana Cernova, depistată pozitiv, a rămas fără medalia de bronz obţinută la Jocurile Olimpice de la Beijing (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Tatiana Cernova, în vârstă de 29 de ani, a fost testată pozitiv la Turanabol, un steroid anabolizant. Delegaţia Rusiei de la Jocurile Olimpice de la Beijing a ajuns astfel la al 18-lea caz de dopaj care a fost depistat după reexaminarea problelor luate în 2008.

În total, 41 de medalii – provenite în mare parte de la atletism şi haltere – de la Jocurile Olimpice din 2008 au fost retrase după reexaminarea testelor antidoping.

În trecut, Cernova a fost deposedată şi de medalia de aur cucerită în cadrul Campionatelor Mondiale din 2011 şi de medalia olimpică de bronz obţinută în 2012, la Londra, tot pentru încălcarea de reguli antidoping.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici