ATLETICO MADRID A CÂŞTIGAT LIGA EUROPA. Record de asistenţă pe Arena Naţională: 52.347 de spectatori - GALERIE FOTO

Formaţia spaniolă Atletico Madrid a câştigat Liga Europa pentru a doua oară în istorie, după ce a învins, cu scorul de 3-0 (2-0), o altă echipă din Spania, Athletic Bilbao, miercuri, pe Arena Naţională din Bucureşti.

7212 afișări
Imaginea articolului ATLETICO MADRID A CÂŞTIGAT LIGA EUROPA. Record de asistenţă pe Arena Naţională: 52.347 de spectatori - GALERIE FOTO

ATLETICO MADRID A CÂŞTIGAT LIGA EUROPA (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

GALERIE FOTO

Jucătorii echipei Atletico Madrid au primit trofeul Ligii Europa din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini, în cadrul unei ceremonii ce a avut loc după finala câştigată în faţa formaţiei Athletic Bilbao.

Primii care au fost premiaţi în cadrul ceremoniei au fost finaliştii de la Athletic Bilbao, cu ochii în lacrimi. Aceştia au trecut trecut prin coloana formată de două rânduri ale fotbaliştilor de la Atletico, în aplauzele publicului şi câştigătorilor, primind medaliile din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini. În timp ce învinşii îşi primeau medaliile, fotbaliştii de la Atletico săreau bucuroşi pe teren, scandând.

După acest moment, a venit rândul câştigătorilor să îşi primească medaliile. Primul care a primit medalia de campion a fost tehnicianul Diego Simeone, fiind felicitat şi de primarul Capitalei, Sorin Oprescu, dar şi de prinţul Felipe de Asturias, moştenitorul tronului Spaniei.

La finalul meciului, mai mulţi fotbalişti ai echipei Athletic Bilbao, Iker Muniain, Fernando Llorente şi Ibai Gomez, au plâns.

min.85 - GOL marcat de Diego (Atletico Madrid). A marcat ultimul gol al partidei, după o acţiune personală de la 40 de metri de poarta formaţiei Athletic, driblându- pe Amorebieta şi şutând de la 11 metri, la colţul lung.

min.75 - Perez primeşte cartonaş galben

min. 64 - Amorebieta primeşte cartonaş galben

min. 34 - GOL marcat de Falcao (Atletico Madrid). A înscris şi al doilea gol a madrilenilor, cu un şut de la aproximativ şase metri, după o centrare a lui Arda Turan, care a recuperat o minge pierdută de Amorebieta.

min. 26 - Falcao primeşte cartonaş galben

min. 22 - Herrera primeşte cartonaş galben

min.19 - Doi specatori din sectorul rezervat fanilor formaţiei Athletic Bilbao au intrat pe teren şi au fugit până aproape de careul echipei Atletico Madrid, aflat în partea opusă. După ce au ajuns aproape de careul madrilenilor, cei doi s-au oprit şi au fost scoşi din teren de forţele de ordine.

Cei doi aveau imprimat pe spate mesajul "Justice for Craiova", purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Georgian Enache, confirmând pentru MEDIAFAX că aceştia sunt fani ai Universităţii Craiova.

Finala a fost întreruptă aproximativ un minut.

Imediat după ce cei doi fani au intrat în teren, spectatorii români aflaţi pe Arena Naţională au scandat: "Mitică la puşcărie".

min. 7 - GOL marcat de Falcao (Atletico Madrid)

UPDATE 21: 45 - Finala Ligii Europa a început.

Trofeul Ligii Europa a fost adus pe Arena Naţională de ambasadorul finalei, Miodrag Belodedici.

Fanii formaţiei Athletic Bilbao au dominat fondul sonor, ocupându-şi toate locurile, de circa 10.000, cu 45 de minute înainte de începerea finalei.

Prezentarea celor două echipe s-a făcut în paralel, iar când un jucător era prezentat câte un copil se ducea în locul lui din teren.

UPDATE 21:00 - Cele două finaliste ale Ligii Europa, Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, au ieşit la încălzire cu 45 de minute înainte de începerea meciului de pe Arena Naţională.

Primii au ieşit la încălzire jucătorii basci, urmaţi de cei madrileni.

De asemenea, pe Arena Naţională îşi fac încălzirea şi arbitrii brigăzii conduse de Wolfgang Stark.

UPDATE 20:50 - Crainicul finalei Ligii Europa, un oficial al UEFA, i-a întâmpinat pe fanii prezenţi pe Arena Naţională din Bucureşti cu mesajul în limba engleză "Bună seara, «Budapest»", o confuzie făcută des de străini cu privire la capitala României.

Crainicul s-a corectat ulterior. În momentul salutului, pe Arena Naţională erau circa 3.000 de fani.

UPDATE 20:00 - Atletico Madrid şi Athletic Bilbao au ajuns la Arena Naţională. Din autocarele celor două echipe se auzea muzică la volum maxim, iar jucătorii băteau ritmul în geamuri.

UPDATE 19:50 - Brigada de arbitri din Germania, condusă de Wolfgang Stark, care va oficia la finala Ligii Europa dintre Atletico Madrid şi Athletic Bilbao, a sosit la Arena Naţională, cu două ore înainte de începerea partidei.

Stark, în vârstă de 42 de ani, este arbitru FIFA din 1999 şi a condus trei meciuri la Cupa Mondială din 2010.

Stark va fi ajutat de asistenţii Jan-Hendrik Salver şi Mike Pickel şi de asistenţii suplimentari Florian Meyer şi Deniz Aytekin, toţi din Germania. Arbitru de rezervă pentru central va fi francezul Stephane Lannoy, în timp ce germanul Mark Borsch va fi rezervă pentru asistenţi.

UPDATE 19:30 - Peste 20.000 de spanioli au sosit miercuri în Capitală pentru a vedea finala Europa League, 14.000 dintre aceştia venind cu 65 de curse charter, a declarat secretarul de stat Petre Tobă, de la Centrul de comandă organizat la sediul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI).

Potrivit lui Tobă, până la ora 18:00, în Bucureşti nu s-au înregistrat incidente în care să fie implicaţi suporteri spanioli.

"Nu sunt probleme, suporterii au avut un comportament exemplar", a subliniat, tot de la Centrul de comandă, şeful Poliţiei Române, Liviu Popa.

Subsecretarul de stat Raed Arafat, de la Ministerul Sănătăţii, a precizat au existat câteva probleme minore, care au fost rezolvate "la faţa locului".

UPDATE: 18:45 - Fanii sosesc la Arena Naţională cu autobuzele puse la dispoziţie de Primăria Capitalei. Câteva sute de suporteri spanioli ai fiecărei echipe au început să intre pe stadion.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici