Atletul LaShawn Merritt, suspendat pentru dopaj. El susţine că a luat un medicament pentru mărirea penisului

Atletul american LaShawn Merritt, campion olimpic (2008) şi mondial (2009) în proba de 400 metri, a fost suspendat 21 de luni după ce a fost depistat pozitiv de trei ori cu DHEA, un steroid anabolizant, a anunţat Agenţia Americană Antidoping.

42 afișări
Imaginea articolului Atletul LaShawn Merritt, suspendat pentru dopaj. El susţine că a luat un medicament pentru mărirea penisului

Atletul LaShawn Merritt, suspendat pentru dopaj. El susţine că a luat un medicament pentru mărirea penisului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sportivul în vârstă de 24 de ani a fost depistat pozitiv la 28 octombrie 2009, 8 decembrie 2009 şi 16 ianuarie 2010.

Suspendarea este valabilă din 28 octombrie 2009, data primului control cu rezultat pozitiv, şi va expira la începutul lunii iulie 2011.

În luna aprilie, când s-a anunţat că Merritt a fost depistat pozitiv, avocatul Howard Jacobs a explicat prezenţa DHEA (dehidroepiandrosteron) în organismul atletului prin administrarea unui medicament ce are ca scop mărirea penisului.

"Ca atlet şi adept al unui sport curat, am muncit mereu pentru a-mi mări capacitatea fizică fără să folosesc produse destinate îmbunătăţirii performanţelor. Este greu să accept faptul că am fost depistat pozitiv din cauza unui produs folosit în scopuri personale. Sper că sponsorii mei, familia mea, prietenii şi sportul mă vor ierta pentru o greşeală atât de prostească, imatură şi egoistă. Nicio sancţiune nu va face să îmi treacă ruşinea pe care o simt", a explicat şi sportivul.

Lashawn Merritt, campion olimpic la Beijing, a câştigat proba de 400 metri la Campionatele Mondiale de la Berlin, din 2009, cu timpul de 44 de secunde şi şase sutimi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici