Australian Open 2018 | Simona Halep, în sferturi la Melbourne, pentru a treia oară: Acest turneu arată ca un maraton pentru mine - FOTO, VIDEO

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale Australian Open, după victoria în două seturi, scor 6-3, 6-2, în faţa sportivei japoneze Naomi Osaka, locul 72 mondial, egalându-şi astfel cea mai bună performanţă realizată la Melbourne.

9347 afișări
Imaginea articolului Australian Open 2018 | Simona Halep, în sferturi la Melbourne, pentru a treia oară: Acest turneu arată ca un maraton pentru mine  - FOTO, VIDEO

Australian Open 2018 | Simona Halep o învinge pe Naomi Osaka. Numărul unu mondial este în sferturi la Melbourne, pentru a treia oară - FOTO, VIDEO

Deşi accidentarea la glezna piciorului stă nu îi dă pace nici acum, Simona suportă cu brio suferinţa, iar scorul a arătat o superioritate clară pentru numărul 1 mondial:.

"Vă mulţumesc foarte mult (n. red - fanilor australieni). A fost un meci grozav, am jucat pentru a doua oară pe Margaret Court Arena şi sunt în sferturile de finală, chiar dacă nu mă aşteptam, mai ales din cauza accidentării. Sunt mândră că am putut sta concentrată la fiecare punct. Acest turneu arată ca un martaton pentru mine. Accidentarea e încă aici, o simt, dar încerc să nu mă gândesc foarte mult la ea. Poate după acest meci voi avea două zile libere. Ştiam că loveşte mingea foarte puternic şi că trebuie să o mut. Am făcut asta, am schimbat ritmul, uneori am lovit puternic, alte ori am lovit mai moale. Am făcut doar ce am vorbit cu echipa mea înainte de meci. Îi mulţumesc lui Darren pentru că mă sprijină şi e de partea mea tot timpul. E frumos că am un antrenor australian şi că sunt în echipă. Sper ca runda viitoare să joc mai bine decât azi şi să câştig", a declarat Halep la finalul partidei.

Naomi Osaka a deschis meciul cu game câştigat pe serviciu. A pus în acţiune forehandul şi a trimis două lovituri câştigătoare. La 3-2 pentru Osaka, Halep a câştigat un game extrem de important. A egalat şi imediat a făcut break şi nu a mai cedat niciun joc până la finalul primul set, pe care avea să-l câştige cu 6-3.

Setul secund a început cu un break al jucătoarei din Japonia. Halep a făcut imediat rebreak-ul şi a lăsat impresia că nu ar vrea să repete meciul lung din turul precedent, când a câştigat în faţa americancei Lauren Davis după aproape 4 ore de joc. Halep şi-a câştigat serviciul şi a făcut imediat şi break-ul.

Până la final, Halep nu a mai pierdut decât un singur game şi s-a impus în două seturi, 6-2, 6-2, la finalul celui mai bun joc al său la acest turneu. Partida a durat o oră şi 19 minute.

 

 

Simona Halep o va întâlni în sferturile de finală ale Australian Open pe câştigătoarea dintre Karolina Pliskova şi Barbora Strycova. În cazul în care va ajunge în semifinale, Halep va jucă împotriva câştigătoarei dintre Angelique Kerber (cap de serie 21) şi Madison Keys (cap de serie 17)

Pentru calificarea în sferturile de finală ale turneului de la Melbourne, Simona Halep va încasa un premiu în valoare de 440 000 de dolari australieni(aproximativ 287 000 de euro).

 

 

LIVETEXT

9:30 Game, set, meci Simona Halep! 6-3, 6-2! Simona o învinge pe Naomi Osaka după o evoluţie foarte convingătoare. A încheiat meciul cu break, al cincilea al zilei.

9:17 Simona Halep se desprinde la 3-1. Numărul unu mondial înăbuşă orice creştere a niponei, face spectacol pe diagonală şi, deşi nu are cea mai bună finalizare la fileu, o intimidează pe Naomi, care parcă se sperie de mingea care vine năprasnic spre ea.

9:11 Două mingi de break în acest game, la capătul căruia ajunge în avantaj pe tabelă, 2-1 în setul doi. Halep foloseşte bine geometria terenului: caută serviciul în exterior şi o incomodează pe Naomi, trimite diagonala puţin mai scurtă, care pleacă rapid din culoarul de dublu şi mai mizează câştigător în acest game şi pe contre-pied. Osaka încearcă să se redreseze, să se oprească şi să revină, însă fără succes.

9:05 REBREAK! Simona are o misiune în acest meci - să câştige rapid şi nu este dispusă să o lase pe Osaka să se desprindă. Este sugestivă evoluţia raliului de la punct de rebreak: Simona începe cu lovituri consecutive pe centrul terenului, apoi schimbă spre reverul lui Naomi, apoi merge spre dreapta, unde forţează şi eroarea numărului 72 WTA.

8:55 SET SIMONA Halep, 6-3! Simona ezită pe prima minge de set, obţinută pe serviciul lui Naomi Osaka. Îşi ia revanşa la egalitate, cu un super-atac şi o finalizare de deasupra capului care smulge aplauze, apoi ia punctul decisiv pentru un 1-0 în 44 de minute.

8:45 BREAK, Simona Halep. 4-3 pentru liderul mondial, care răspunde ca o mare campioană după ce a fost în pericol pe serviciu. Valorifică a doua minge de break pe care o are în meci şi în acest game, contabilizând o eroare a lui Naomi Osaka.

8:28 Prima minge de break! Simona salvează şansa niponei, apărută după un passing care a pedepsit lipsa de inspiraţie a Simonei în preajma fileului. Serviciul o ajută din nou pe numărul unu mondial. 2-2

8:24 Simona Halep îşi anunţă clar intenţiile ofensive. Poartă bine duelul cu reverul şi nu ratează ocazia de a avansa la fileu şi de a închide cu forehandul. Osaka se impune prin forţă şi apără serviciul şi trece din nou în faţă, la 2-1

8:18 Simona începe evoluţia la serviciu cu punct pe care îl încheie ferm, cu un superb rever în lung de linie. Testează primul serviciu, şi pe al doilea, dă şi prima dublă greşeală. Jocul ajunge la egalitate, după ce Simona este prinsă nepregătită de returul niponei. Liderul mondial se salvează însă cu serviciul, foarte bine ţintit. 1-1.

8:06 Naomi Osaka a câştigat "trofeul" la tragerea la sorţi, având mai mult noroc la aruncatul monedei. A ales să deschidă meciul la serviciu.

8:00 Simona Halep, faţă în faţă cu Naomi Osaka. Darren Cahill, faţă în faţă cu Big Sascha Bajin - fostul partener de antrenament al Serenei Williams. Fata căreia australienii i-au spus "The Wall" la finele meciului din turul trei versus "Baby Serena". Supravieţuitoarea celui mai lung meci din istoria turneului versus jucătoarea fără set pierdut la Australian Open 2018, scrie Pro Sport.

Halep luptă pentru a-şi egala cea mai bună performanţă de la Australian Open, aceea de a ajunge în sferturile de finală. Numărul 1 mondial se va lupta în optimi cu Osaka, dar şi cu oboseala acumulată în partida cu Lauren Davis, meci disputat de-a lungul a 3 ore şi 45 de minute.

Întâlnirea cu Naomi Osaka are loc pe arena Margaret Court, şi este al patrulea meci al zilei. Deşi avea programată o sesiune de antrenament duminică, Simona a spus pas şi a ales să se recupereze după ce Davis şi glezna accidentată i-au dat bătăi de cap.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici