Australian Open 2021. Daniil Medvedev s-a calificat în finala cu Novak Djokovic

Tenismanul rus Daniil Medvedev s-a calificat vineri în finala turneului masculin de tenis de la Australian Open, învingându-l în semifinală pe grecul Stefanos Tsitsipas, în trei seturi, scor 6-4, 6-2,7-5.

986 afișări
Imaginea articolului Australian Open 2021. Daniil Medvedev s-a calificat în finala cu Novak Djokovic

Ultima semifinală a turneului masculin de la Australian Open i-a adus faţă în faţă pe rusul Daniil Medvedev ( 4ATP) şi pe grecul Stefanos Tsitsipas (4 ATP). Medvedev s-a calificat în finală, în trei seturi (6-4, 6-2, 7-5), unde îl va întâlni, duminică, pe Novak Djokovic.

Raportul întâlnirilor directe era net favorabil rusului, care conducea înaintea întâlnirii cu 5-1.

În tribune au fost admis un număr restrâns de aproximativ 7000 de suporteri.

Rusul a făcut un meci fără cusur în primele două seturi, servind impecabil şi câştigând 31 din cele 34 de minigi jucate pe primul serviciu.

Primul set a fost ceva mai echilibrat, cei doi câştigându-şi fără emoţii serviciul, cu excepţia break-ului obţinut de rus la 3-2, break care l-a pus în avantaj pentru adjudecarea setului.

Medvedev a fost şi mai consistent în setul următor, în care i-a luat lui Tsitsipas două break-uri, câtigând cu 6-2.

Grecul a început slab şi setul 3, cu serviciu pierdut chiar în debut. El şi-a procurat apoi primele două mingi de break din meci, valorificând-o pe prima, egalând şi relansând setul.

A fost doar un foc de paie. Medvedev a făcut din nou break la 5-5 şi a câştigat apoi prima minge de meci, adjudecându-şi partida în 3 seturi, scor final 6-4, 6-2, 7-5.

Daniil Medvedev a ajuns la 20 de victorii la rând, 11 dintre ele fiind obţinute cu jucători din top 10.

„Nu a fost uşor pentru mine, m-am tensionat la un moment dat, în setul 3, dar mă bucur că am putut să revin şi să servesc bine, în momentele dificile”, a spus rusul la interviul de la finalul meciului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici