Australian Open: Nadal îl învinge pe Berdych şi îl va întâlni pe Federer în semifinale

Jucătorul spaniol Rafael Nadal, locul 2 ATP, l-a învins, marţi, cu scorul de 6-7 (5), 7-6 (6), 6-4, 6-3, pe sportivul ceh Tomas Berdych, locul 7 ATP, în sferturile de finală ale Australian Open, şi îl va întâlni pentru a 27-a oară în carieră pe elveţianul Roger Federer, locul 3 ATP.

419 afișări
Imaginea articolului Australian Open: Nadal îl învinge pe Berdych şi îl va întâlni pe Federer în semifinale

Australian Open: Nadal îl învinge pe Berdych şi îl va întâlni pe Federer în semifinale (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nadal a cedat în meciul cu Berdych primul set la această ediţie a Grand Slam-ului australian. Spaniolul a revenit după ce a fost condus cu 1-0 la seturi şi după ce jucătorul din Cehia a irosit o minge de 2-0 în tie-break-ul setului al doilea. Partida a durat patru ore şi 16 minute.

Al doilea jucător al lumii, conform ierarhiei ATP, îl va întâlni în penultimul act al turneului de la Melbourne Park pe principalul său rival său din ultimii ani, într-un duel care a început în circuitul profesionist în 2004. De atunci, cei doi au jucat de 26 de ori unul împotriva celuilalt, iar scorul întâlnirilor directe este de 17-9 în favoarea lui Nadal.

Ultima întâlnire dintre cei doi s-a consumat la finalul anului trecut, la Turneul Campionilor, când Federer s-a impus clar într-o partidă din faza grupelor, cu scorul 6-3, 6-0, înainte ca elveţianul să câştige trofeul. Însă celelate trei meciuri din 2011 l-au avut învingător pe Nadal, cea mai "dureroasă" înfrângere pentru tenismenul eleveţian fiind cea din finala turneului de la Romand Garros, pierdută cu scorul de 5-7, 6-7 (3), 7-5, 1-6.

Federer, cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a noua oară consecutiv în semifinale la Australian Open, după ce a trecut, tot marţi, de argentinianul Juan Martin Del Potro, cap de serie numărul 11, în trei seturi, scor 6-4, 6-3, 6-2, în meciul 1000 la profesionişti. Fostul lider ATP nu a pierdut niciun set la această ediţie a Australian Open, fiind singurul tenismen în această situaţie de pe tabloul principal de simplu masculin.

Elveţianul, care va împlini 31 de ani în acest an, va juca pentru a 30-a oară într-o semifinală de Grand Slam, fiind aproape de a egala recordul americanului Jimmy Connors (31). El este primul jucător de peste 30 de ani care ajunge în semifinale la Melbourne după Andre Agassi în 2004.

Federer este cvadruplu câştigător în Australia (2004, 2006, 2007, 2010), în timp ce Nadal are în palmares un trofeu, în 2009, câştigat în finala disputată împotriva elveţianului (7-5, 3-6, 7-6/3, 3-6, 6-2), aceasta fiind singura partidă în care cei doi s-au întâlnit la Melborune.

A doua semifinală a tabloului de simplu masculin al Australian Open va fi stabilită după meciurile Novak Djokovici (Serbia, cap de serie numărul 1) - David Ferrer (Spania, 5) şi Andy Murray (Marea Britanie, 4) - Kei Nishikori (Japonia, 24), care vor avea loc miercuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici