Automobilism: România, prezentă la Europenele de raliuri

  • Două echipaje din lotul naţional de juniori la raliuri vor lua startul în acest weekend la prima etapă din Campionatul European de Raliuri.
  • Simone Tempestini este unul dintre favoriţii la podiumul general, în timp ce Norbert Maior vrea un loc fruntaş în ERC3.
  • Peste 100 de echipaje din 25 de ţări iau startul în Raliul Poloniei, care a ajuns la 100 de ani de existenţă.
113 afișări
Imaginea articolului Automobilism: România, prezentă la Europenele de raliuri

Automobilism: România, prezentă la Europenele de raliuri

Tempestini va concura pe un model Škoda Fabia Rally2 evo, pe care l-a folosit deja la Raliul Argeşului, unde s-a impus fără emoţii. Cu Sergiu Itu în dreapta, Tempestini va avea o concurenţă masivă în weekend, printre rivali urmând să fie rusul Alexey Lukyanuk, norvegianul Andreas Mikkelsen şi irlandezul Craig Breen.

Pilotul de la Napoca Rally Academy are deja experienţă pe traseele din Polonia. Pe când raliul era etapă din mondial, Tempestini a câştigat de fiecare dată la juniori, victorii decisive pentru câştigarea titlului mondial în 2016. „E un raliu care îmi place foarte mult. Am câştigat aici de două ori şi sper să obţinem şi de această dată un rezultat bun chiar dacă la start sunt foarte multe nume mari”, a spus Tempestini, de cinci ori campion naţional absolut de raliuri.

Pe locul 3 la finalul sezonului trecut în Campionatul Naţional de Raliuri Betano, Norbert Maior va concura pentru a doua oară în carieră într-o etapă continentală. Anul trecut, în Ungaria, sportivul în vârstă de 22 de ani a câştigat o probă specială şi s-a clasat în alte 7 pe podium. La fel ca atunci, Maior, alături de sora sa Francesca din postura de copilot, va pilota în Polonia un model Peugeot 208 Rally4. Cei doi vor concura în cadrul Junior ERC. „Macadamul este suprafaţa mea preferată, evident că avem speranţe mari”, a afirmat şi Maior.

Raliul Poloniei, care a ajuns la 100 de ani de existenţă, fiind al doilea cel mai vechi raliu din lume, adună la start un total de 103 echipaje din 25 de ţări. Cele două echipaje sunt susţinute de Federaţia Română de Automobilism şi de Ministerul Tineretului şi Sportului.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici