Automobilism. Simone Tempestini şi Sergiu Itu, extaz şi agonie în Rally Serras de Fafe e Felgueiras

  • Emoţii pentru campionul României, în a şasea etapă din Campionatul European de Raliuri.
  • Tempestini şi Itu câştigat o probă specială, se aflau la câteva secunde de prima poziţie, dar au fost nevoiţi să abandoneze cu câţiva kilometri înainte de finalul zilei de sâmbătă.
387 afișări
Imaginea articolului Automobilism. Simone Tempestini şi Sergiu Itu, extaz şi agonie în Rally Serras de Fafe e Felgueiras

Automobilism. Simone Tempestini şi Sergiu Itu, extaz şi agonie în Rally Serras de Fafe e Felgueiras

Campion naţional absolut pentru a şasea oară în ultimele 7 sezoane din Campionatul Naţional de Raliuri Betano, Simone Tempestini îşi concentrează toate energiile din acest final de an pe competiţia continentală, acolo unde a mai fost prezent în în 2021 la etapele din Polonia, Letonia şi Italia.

Runda din peninsula Iberică nu a fost o noutate pentru pilotul de la Napoca Rally Academy, care a mai avut opt prezenţe în Portugalia, dintre care 5 în Mondial. De altfel, o parte dintre probele din acest weekend sunt similare cu cele de la etapa mondială, unde Simone a obţinut o victorie la juniori în 2016 şi un podium la WRC2 în 2017.

Pe o Skoda Fabia Rally2 evo, echipajul tricolor a impresionat încă din startul raliului, când s-a clasat pe 2 după prima probă specială, la numai 1,6 secunde de liderul Andreas Mikkelsen. De altfel, până la abandonul de pe PS8, Simone şi Sergiu au fost doar de două ori în afara podiumului la finişul unei probe speciale.

Cea mai lungă probă a raliului din Portugalia, Senhora da Fé (18 km), a fost adjudecată de Tempestini, care a fost mai rapid cu 1,6 secunde atât faţă de Mikkelsen, cât şi de rusul Alexey Lukyanuk. Este a doua oară probă specială câştigată de Simone Tempestini în FIA ERC după reuşita de la Rally di Roma Capitale. Ca şi acum, proba câştigată a fost şi cea mai lungă din tot raliul.

La finalul PS6, Simone se afla pe 3 în clasamentul general la doar 7,4 secunde de liderul Mikkelsen şi 1,6 de Lukyanuk, însă chiar ultima probă specială de sâmbătă, PS8, care închidea bucla, a oprit visul campionilor României. După ce pe prima buclă au avut parte de două pene, acum, cu şase kilometri înainte de final, bieleta de direcţia a pus capăt raliului pentru echipajul Simone Tempestini/Sergiu Itu, care a declarat abandonul. Singurul abandon în Portugalia pentru cei doi a fost în 2013, la SATA Rallye Açores, tot pe PS8, tot din cauza problemelor tehnice.

Echipajul tricolor a fost susţinut în Portugalia de Federaţia Române de Automobilism Sportiv şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici