Avalanşa accidentărilor înainte de turneul de la Roland Garros. Care sunt "punctele sensibile" pentru Halep, Kerber, Wozniacki, Muguruza şi Bouchard

La doar o săptămână distanţă de turneul de la Roland Garros jucătoarele de top, sau cele care au ajuns pe tabloul principal, tind să se oprească mai mult decât în orice altă săptămână, miza cea mare fiind evoluţia din capitala Franţei, potrivit ProSport.

783 afișări
Imaginea articolului Avalanşa accidentărilor înainte de turneul de la Roland Garros. Care sunt "punctele sensibile" pentru Halep, Kerber, Wozniacki, Muguruza şi Bouchard

Avalanşa accidentărilor înainte de Roland Garros. Halep, Kerber, Wozniacki, Muguruza şi Bouchard au emoţii: glezna, spatele şi gâtul sunt "punctele sensibile" (Imagine: atpworldtour.com)

Fetele care joacă în această săptămână au două misiuni: să evite accidentările şi să îşi managerieze problemele fizice astfel încât prezenţa la turneul de Mare Şlem să nu fie pusă în pericol. Rezultatele şi titlul cad pe locurile doi sau trei, iar turneele pierd jucătoare şi meciuri pe bandă rulantă. Turneul de la Nurnberg a avut parte de patru retrageri (Bouchard, Maria Sakkari, Alexandra Cadanţu - abia ajunsă pe tabloul din calificări şi Monica Niculescu - cap de serie opt), iar la Strasbourg s-au înregistrat două abandonuri (Lucic Baroni şi Wozniacki).

Imaginea de ansamblu a circuitului WTA rămas fără Serena Williams include destule crăpături, date de accidentările jucătoarelor de la care se aşteaptă evoluţii bune.

Caroline Wozniacki, retragere la Strasbourg, luni

Fostul număr unu mondial a abandonat în şaisprezecimile turneului de la Strasbourg (Franţa), în partida cu Shelby Rogers (55 WTA). Jucătoarea aflată pe poziţia a 12-a WTA a renunţat la o partidă maraton, începută cu set de 65 de minute, câştigat cu 10-8 în tie-break de Rogers. Wozniacki a mai rămas pe teren pentru un game, înainte de a-i strânge mâna adversarei, din cauza unei accidentări la spate. Rogers reuşise să dea pe lângă "zidul" Wozniacki 21 de lovituri câştigătoare.

"Am revenit şi am avut şansele mele în primul set, dar am simţit ceva la jumătatea primului set, la spate. În acest moment este important pentru mine să îmi pregătesc Roland Garros-ul, să încerc să fiu sută la sută pentru acel turneu", a declarat Wozniacki pentru site-ul WTA.

Glezna dreaptă, bat-o vina: Simona a pierdut finala de la Roma după ce a călcat prost, Genie Bouchard  n-a mai intrat pe teren, la Nurnberg

Prinsă pe contre-pied de ucraininca Elina Svitolina, Simona Halep a călcat greşit, glezna dreaptă s-a contorsionat dureros, iar incidentul de la 5-2 în primul set în favoarea româncei şi-a pus evident amprenta asupra evoluţiei meciului şi a deznodământului finalei. Cu zâmbetul pe buze, constănţeanca a glumit la final de meci: "doar nu era să las finala de la Roma pentru o entorsă".

Accidentarea suferită duminică a adus însă îngrijorare în tabăra româncei: Halep a optat în ţară pentru o verificare RMN. "Sper să nu fie ceva grav, nu cred că prezenţa la Paris e pusă în pericol. Voi face investigaţii şi voi vedea cum stau exact lucrurile", a declarat Halep la conferinţa de presă.

Dacă accidentarea Simonei s-a consumat sub privirile a câteva mii de spectatori, plus câteva milioane de telespectatori, iar românca a fost salutată pentru decizia de a duce la capăt finala, Eugenie Bouchard a avut parte, se pare, de o accidentare similară, dar departe de ochii lumii. În Germania, la Nurnberg, canadianca s-a accidentat la glezna dreaptă în timpul unui antrenament şi a decis să nu mai ia startul pe tablou, locul său în duelul cu favorita a doua a turneului, Iulia Putintseva (28 WTA) fiind luat de un lucky-loser de pe poziţia 236 WTA, Julia Glushko (Israel).

Detalii suplimentare, în articolul complet de pe ProSport.ro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici