Avocatul Chiuariu: Sepsi este liber de contract, TAS a admis plângerea fotbalistului

Avocatul Tudor Chiuariu a declarat joi, agenţiei MEDIAFAX, că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), de la Lausanne, a admis plângerea fotbalistului Laszlo Sepsi, astfel că acesta este liber de contract, iar clubul FC Timişoara este obligat să-i achite drepturile salariale restante.

203 afișări
Imaginea articolului Avocatul Chiuariu: Sepsi este liber de contract, TAS a admis plângerea fotbalistului

Laszlo Sepsi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax foto)

"Laszlo Sepsi este liber de contract. TAS a decis obligarea clubului FC Timişoara la plata restanţelor salariale, contravaloarea asigurării locuinţei, plata indemnizaţiei de hrană şi o parte din cheltuielile de judecată", a precizat avocatul Tudor Chiuariu.

Sesizarea către TAS a fost făcută după ce Liga Profesionistă de Fotbal nu a reziliat contractul (aşa cum se şi prevedea) după ce a constatat faptul că FC Timişoara nu a plătit 75 la sută din valoarea contractului, ci doar 45 la sută.

TITLURILE ZILEI

Clubul FC Timişoara a fost obligat de către Comisia pentru Soluţionarea Litigiilor (CSL) din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal la achitarea sumei de 37.000 de euro fundaşului Laszlo Sepsi, însă nu a reziliat contractul cu firma bănăţeană.

Laszlo Sepsi depusese la sfârşitul lunii mai 2011 o plângere la CSL din cadrul LPF pentru a îşi recupera drepturile financiare neachitate de către club.

Până în prezent, clubul de fotbal îi datorează lui Sepsi mai mult de jumătate din obligaţiile financiare pentru anul competiţional 2010-2011, după ce a plătit cu întârzieri foarte mari sumele restante din trecut.

Vicecampioana FC Timişoara nu a primit licenţa pentru sezonul 2011/2012 al Ligii I, informa, în 30 mai 2011, preşedintele Comisiei de Apel a Sistemului Naţional de Licenţiere a Cluburilor, Mihai Alexandru Micu.

FC Timişoara nu a primit licenţa pentru datorii la bugetul statului şi faţă de clubul Benfica Lisabona din transferul fundaşului Laszlo Sepsi. Într-o declaraţie televizată, preşedintele FC Timişoara, Marian Iancu, susţinea că gruparea sa nu are nicio datorie faţă de Benfica Lisabona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici