Banner al fanilor echipei Standard Liege cu imaginea jucătorului Steven Defour decapitat - FOTO

Suporterii echipei Standard Liege au afişat, duminică, la meciul de pe teren propriu cu Anderlecht Bruxelles, un banner de mari dimensiuni considerat de mulţi şocant, în care jucătorul oaspeţilor, Steven Defour, fost căpitan al formaţiei gazdă, apare decapitat.

333 afișări
Imaginea articolului Banner al fanilor echipei Standard Liege cu imaginea jucătorului Steven Defour decapitat - FOTO

Steven Defour (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La intrarea echipelor pe teren, un grup de suporteri ai gazdelor a desfăşurat bannerul pe care se putea vedea un bărbat mascat ce ţine într-o mână o macetă şi în cealaltă capul lui Steven Defour, alături fiind scris mesajul: "Red or dead" (Roşu sau mort).

Defour a jucat în meciul de duminică până în minutul 53, când a fost eliminat pentru cumul de cartonaşe galbene. Standard Liege s-a impus cu scorul de 2-0.

Fost căpitan al echipei Standard Liege, cu care a câştigat de două ori campionatul Belgiei, Steven Defour joacă din acest sezon la Anderlecht Bruxelles. Defour a mai evoluat după plecarea de la Standard Liege (2011) şi la FC Porto, până în vara anului 2014. Trecerea lui Defour la Anderlecht a fost criticată de suporterii echipei Standard Liege pe reţelele de socializare, iar unii fani i-au promis fostului căpitan o primire "foarte călduroasă".

În contextul decapitărilor mai multor ostatici ai grupării Statul Islamic, bannerul afişat la meciul de duminică a şocat numeroşi internauţi.

Federaţia belgiană a reacţionat prin intermediul directorului de comunicare, Bob Madou, care a postat următorul mesaj pe Twitter: "Banner de prost gust şi inacceptabil la Standard-Anderlecht. Nu există nimic în regulament referitor la astfel de situaţii, dar vom vedea ce se poate face".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici