Bărbatul care a pătruns pe pistă la Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, condamnat la închisoare

Bărbatul care a pătruns pe pistă în turul 37 al Marelui Premiu de Formula 1 al statului Singapore, din 20 septembrie, a fost condamnat la şase săptămâni de închisoare, a anunţat marţi, agenţia Ansa.

240 afișări
Imaginea articolului Bărbatul care a pătruns pe pistă la Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, condamnat la închisoare

Bărbatul care a pătruns pe pistă la Marele Premiu de Formula 1 al statului Singapore, condamnat la închisoare (Imagine: AFP/Arhiva Mediafax Foto)

Cetăţeanul britanic Yogvitam Pravin Dhokia, în vârstă de 27 de ani, a fost găsit vinovat de a fi pus în pericol siguranţa piloţilor.

Bărbatul care a pătruns pe pistă în turul 37 al Marelui Premiu de Formula 1 al statului Singapore a fost identificat şi arestat la scurt timp după cursă.

Mai multe înregistrări video au reconstituit traseul bărbatului de 27 de ani, care s-a folosit de breşe în gardul metalic de protecţie al circuitului stradal de la Singapore. El a intrat printr-o spărtură din apropierea virajului 13, păşind pe pistă chiar pe trasa monoposturilor în acea zonă. Din fericire, el a traversat calea de rulare înainte să apară primele monoposturi, apoi a mers invers sensului de concurs al bolizilor de Formula 1, pe partea opusă traiectoriei acestora. După ce şapte monoposturi, printre care şi cel al liderului cursei Sebastian Vettel (Ferrari), au trecut prin dreptul lui, bărbatul a ieşit de pe pistă printr-o altă spărtură din gard, chiar în momentul în care de la centrul de control s-a luat decizia intrării safety car-ului.

Breşa prin care a pătruns bărbatul ar putea fi chiar o poartă deschisă. La scurt timp după incident, un spectator a postat o imagine pe Twitter, care arăta o poartă deschisă şi nepăzită, prin care se putea intra cu uşurinţă pe pistă.

Vettel, unul dintre piloţii care au anunţat incidentul, a glumit după cursă: "Cred că a făcut o treabă bună, a fost rapid. A traversat prin faţa mea de la dreapta la stânga". Apoi a continuat serios: "Iniţial am crezut că am probleme cu vederea. A fost o nebunie, abordăm acel viraj cu 280-290 de kilometri pe oră, aşa că eu nu aş fi traversat pista dacă aş fi fost în locul lui".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici