Bărboianu, la Comisia de Disciplină a FRF: Mi-aş dori o confruntare cu Negoiţă, am curajul să îl privesc în ochi

Fundaşul Ştefan Bărboianu, audiat, miercuri, de membrii Comisiei de Disciplină a FRF, a declarat că şi-ar dori o confruntare cu acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, cel care i-a reziliat contractul acuzându-l de noncombat după partida cu Steaua, de la începutul lunii mai.

112 afișări
Imaginea articolului Bărboianu, la Comisia de Disciplină a FRF: Mi-aş dori o confruntare cu Negoiţă, am curajul să îl privesc în ochi

Stefan Bărboianu (Imagine: Mircea Rosca-Mediafax Foto)

"Nu ştiu dacă domnul Negoiţă a avut sau nu curaj să vină azi la comisie, e problema dânsului. Foarte bine că nu a venit, dacă venea era la fel de bine, nu aveam niciun fel de problemă. Fiecare ia deciziile aşa cum consideră. Eu unul mi-aş dori o confruntare cu dânsul, vă daţi seama. Pentru că eu am curajul să îl privesc în ochi", a spus Bărboianu la ieşirea din sediul LPF.

Fundaşul are încredere că membrii Comisiei de Disciplină îl vor sancţiona pe acţionarul dinamovist pentru acuzele fără acoperire pe care i le-a adus. "La comisie m-au întrebat despre lucrurile spuse atât de mine, cât şi de domnul Negoiţă, tot ceea ce s-a întâmplat. Eu am foarte mare încredere în oamenii de la comisie pentru că sunt sigur că vor judeca aşa cum este adevărul. Nu sunt eu în măsură să spun ce sancţiune merită domnul Negoiţă, sunt regulamente şi oamenii care se ocupă ştiu unde să încadreze fapta dânsului. Mă aştept să câştig pentru că nu există altceva. Sunt curat ca lacrima, nu am făcut niciodată şi nici nu voi face lucruri care nu îmi stau în caracter şi nu fac cinste fotbalului. Toată lumea a aşteptat dovezi şi bănuiesc că încă aşteaptă. A fost o bombă de presă... presa a aşteptat dovezile, eu am aşteptat, dar nu a apărut nimic", a adăugat jucătorul.

Întrebat dacă îi va cere despăgubiri lui Ionuţ Negoiţă, Bărboianu a răspuns: "Lucrurile acestea se vor întâmpla în civil. Acum suntem la o instanţă sportivă. Le luăm pas cu pas, avem răbdare".

Bărboianu susţine că acuzele de blat l-au afectat, atât sportiv, cât şi din punct de vedere al imaginii. "Sigur că te afectează o astfel de situaţie, nu poţi să fii imun la toate acele vorbe aruncate, la lucrurile spuse... M-a afectat fotbalistic, m-a afectat din punct de vedere al numelui, al imaginii. Pentru că eu de la şapte ani am muncit din greu pe terenul de fotbal să îmi ajut familia. Iar acum, ajungând la 27 de ani cu multă muncă şi trudă, credeţi că puteam să fac aşa ceva? Eu am curajul să merg peste tot cu capul sus. Sunt curat şi pot să stau faţă în faţă cu domnul Negoiţă", a explicat Bărboianu.

El a menţionat că ţine legătura cu foştii colegi de la Dinamo, care l-au încurajat mereu în ultima perioadă. "Ţin legătura cu colegii de la Dinamo. Am fost şi sunt apreciat în continuare pentru caracterul meu, aşa mi-au spus, m-au încurajat mereu. Sunt sigur că s-au bucurat că m-au avut coleg", a precizat fundaşul.

Ştefan Bărboianu a afirmat că are oferte de transfer, dar nu se grăbeşte să semneze cu vreun club. "Oferte sunt. Am avut ceva discuţii, campionatele însă de abia s-au terminat, iar perioada de transferuri este lungă. Până nu pun pixul pe hârtie nu e nimic sigur, chiar dacă multă lume spune că e sigur 99 la sută. Nu mă grăbesc, sunt în discuţii şi voi alege ce este mai bine pentru mine", a precizat el.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, nu a fost prezent, miercuri, la şedinţa Comisiei de Disciplină a FRF. Conform site-ului oficial al LPF, comisia a rămas în pronunţare în litigiul Ştefan Bărboianu - Ionuţ Negoiţă.

Acţionarul FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, l-a acuzat, la 6 mai, pe fundaşul Ştefan Bărboianu, pe care l-a dat afară de la echipă, că nu şi-a apărat corect şansele în derbiul cu Steaua, pierdut de "alb-roşii" cu scorul de 1-3, omul de afaceri precizând că ştie toate detaliile "trădării".

Conducătorul clubului dinamovist a fost în două rânduri la DNA, dar, potrivit unor surse din cadrul FRF, nu a prezentat procurorilor anticorupţie nicio probă care să-l incrimineze pe Ştefan Bărboianu că nu şi-ar fi apărat corect şansele la meciul cu Steaua.

De asemenea, secretarul general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a sesizat în scris Comisia de Disciplină în legătură cu declaraţiile făcute de Negoiţă la 6 mai.

Ştefan Bărboianu a fost titular, la 3 mai, în meciul formaţiei Dinamo, pierdut cu scorul de 1-3, pe teren propriu, în faţa echipei Steaua, în cadrul etapei a XXX-a a Ligii I. El a provocat în minutul 76 lovitura de la unsprezece metri din care Steaua a deschis scorul, prin Nicolae Stanciu.

La două zile după această partidă, FC Dinamo a anunţat rezilierea de comun acord a contractului cu fundaşul Ştefan Bărboianu.

În vârstă de 27 de ani, Bărboianu a revenit la Dinamo în luna ianuarie a anului 2014, de la Astra Giurgiu. El a mai jucat la formaţia "alb-roşie" în 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici