Barcelona a găsit atacant. A semnat cu spaniolul Ferran Torres de la Manchester City

  • Atacantul spaniol Ferran Torres a părăsit Manchester City.
  • Jucătorul a semnat cu Barcelona, în La Liga.
  • Internaţionalul spaniol va avea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.
203 afișări
Imaginea articolului Barcelona a găsit atacant. A semnat cu spaniolul Ferran Torres de la Manchester City

Detaliile financiare ale tranzacţiei nu au fost dezvăluite, dar presa britanică şi spaniolă a relatat că Barcelona ar urma să plătească aproximativ 55 de milioane de euro pentru jucător, la care se pot adaugă 10 milioane de euro sub formă de bonificaţii de performanţă. Barca a precizat că Torres a semnat un contract până în iunie 2027, iar internaţionalul spaniol va avea o clauză de reziliere de 1 miliard de euro.

"Bună ziua Culers, sunt foarte fericit să anunţ că astăzi mă voi alătura clubului. Ne vedem în curând", a spus Torres într-o înregistrare video.

Torres s-a alăturat lui City de la Valencia (Spania), în august anul trecut, semnând atunci un contract pe cinci ani. El a jucat 43 de meciuri în toate competiţiile pentru echipa din prima ligă engleză, marcând 16 goluri.

Barcelona a fost nevoită să permită plecarea în acest an a celui mai bun marcator al clubului din toate timpurile, Lionel Messi, din cauza unor "obstacole financiare şi structurale" şi are datorii de peste 1,35 miliarde de euro. Opţiunile din linia de atac a Barcelonei au fost reduse şi mai mult odată cu retragerea atacantului argentinian Sergio Aguero, în vârsta de 33 de ani, din cauza unei afecţiuni cardiace.

Torres nu a mai jucat de când a suferit o fractură la picior, în finala UEFA Nations League, pierdută de Spania în faţa Franţei, în octombrie. Jucătorul de 21 de ani a marcat 12 goluri în 22 de meciuri internaţionale.

Barcelona se află pe locul şapte în La Liga, după un început slab de campanie, care a dus la demiterea antrenorului Ronald Koeman, fostul căpitan al clubului Xavi Hernandez preluând frâiele echipei. Barcelona revine în acţiune după vacanţa de iarnă pe 2 ianuarie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici