FC Barcelona are mari probleme financiare. Laporta anunţă că datoriile au ajuns la 1,35 miliarde euro

410 afișări
Imaginea articolului FC Barcelona are mari probleme financiare. Laporta anunţă că datoriile au ajuns la 1,35 miliarde euro

Barcelona are mari probleme financiare. Laporta anunţă că datorile au ajuns la 1,35 miliarde euro

Preşedintele Barcelonei, Joan Laporta, a vorbit într-o conferinţă de presă despre situaţia financiară a clubului, dezvăluind că gigantul din La Liga are datorii de 1,35 miliarde de euro.

Laporta l-a acuzat pe predecesorul său Josep Bartomeu că i-a lăsat o moştenire grea care, potrivit acestuia, face ca salariile de la club să reprezinte 103% din veniturile de pe Nou Camp.

"Salariile noastre reprezintă 103 la sută din veniturile totale ale clubului. Este o cifră cu 20-25 la sută mai mare decât cea a concurenţilor noştri.  Primul lucru pe care a trebuit să îl facem când am ajuns a fost să cerem un împrumut de 80 de milioane de euro, pentru că altfel nu puteam plăti salariile. Regimul anterior a fost plin de minciuni. Am constatat, de asemenea, că a trebuit să facem reparaţii urgente la Camp Nou pentru că, altfel, situaţia reprezenta un risc pentru fanii prezenţi. De asemenea, am aflat că clubul primise deja în avans 50% din taxele pentru drepturile TV”, a declarat Laporta, aflat la al doilea mandat de preşedinte al clubului, după ce a câştigat alegerile din 2021, la începutul acestui an.

Laporta a mai explicat că Barcelona are o valoare netă negativă de 451 de milioane de euro, dar în ciuda problemelor el crede că Barcelona îşi poate repara situaţia şi a dezvăluit că a contractat un împrumut de 550 de milioane de euro, cu o rată a dobânzii de 1,1% pentru a restructura clubul.

"Situaţia este dramatică, dar avem veşti bune. Planul strategic bazat pe credibilitatea şi experienţa noastră, pe activele pe care le are Barca, face ca această situaţie să fie temporară. Cred că în câţiva ani economia clubului va fi sănătoasă. Nu suntem deloc speriaţi”, a mai spus Laporta.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici