Barcelona se califică în sferturile de finală ale Europa League, cu o victorie chinuită în faţa lui Galatasaray

Barcelona a fost nevoită să vină din urmă, pentru a obţine o victorie cu 2-1 (1-1) în faţa lui Galatasaray şi a-şi asigura locul în sferturile de finală ale Europa League, după ce în tur cele două remizaseră 0-0, pe Camp Nou.

395 afișări
Imaginea articolului Barcelona se califică în sferturile de finală ale Europa League, cu o victorie chinuită în faţa lui Galatasaray

Oamenii lui Xavi au încercat să menţină posesia la începutul partidei, dar Galatasaray a avut prima ocazie reală a meciului. Aflat în faţa porţii, Bafetimbi Gomis şi-a văzut însă şutul respins de o intervenţie disperată a lui Jordi Alba.

Frenkie de Jong s-a aflat într-o poziţie similară câteva minute mai târziu. Olandezul ar fi trebuit să marcheze, dar a tras pe lângă poartă.

Deschiderea scorului a venit în minutul 28, de la căpitanul lui Galatasaray, Marcao, a cărui lovitură de cap în plonjon a nimerit plasa laterală a porţii lui Marc-Andre ter Stegen.

Pedri a marcat golul egalizator al Barcelonei, zece minute mai târziu. Tânărul mijlocaş a driblat doi apărători înainte de a şuta în poartă, din apropiere.

Barcelona a fost aproape de a trece în avantaj la ultimul şut din prima repriză. Pierre-Emerick Aubameyang a trimis mingea cu o lovitură de cap în transversală.

La 5 minute după pauză, Barca a obţinut golul calificării, după o fază prelungită. Inaki Pena a făcut două parade excelente, respingând şuturile lui Sergio Busquets şi Pedri, dar nu a mai putut para execuţia lui Aubameyang.

Golul a schimbat desfăşurarea întregului meci. Barcelona a început să domine posesia şi să controleze totul, până la final ocaziile clare fiind foarte puţine.

Din nefericire, meciul s-a încheiat cu mică încăierare, pricinuită de o minge trimisă în tribune de Alba, provocat de fanii turci, care înfuriaţi că acesta trăgea de timp, au lansat fumigene în direcţia sa.

Barcelona ar fi putut închide meciul cu un al treilea gol, doar că Ferran Torres a şutat în bara transversală.

La gazde, Cicâldău a fost titular, fiind înlocuit în minutul 74 de Moruţan.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici