Baschet feminin 3x3 – „Acvilele” au început pregătirea centralizată pentru Jocurile Olimpice

Complexul olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a devenit pentru următoarele două luni cea de-a doua casă pentru componentele lotului feminin olimpic de baschet 3x3 al României, „acvilele” pregătind-se intens pentru o participare cât mai valoroasă la Jocurile Olimpice din această vară.

105 afișări
Imaginea articolului Baschet feminin 3x3 – „Acvilele” au început pregătirea centralizată pentru Jocurile Olimpice

Baschet feminin 3x3 – „Acvilele” au început pregătirea centralizată pentru Jocurile Olimpice

Astfel, având la dispoziţie întreaga infrastructură din baza olimpică, inclusiv un teren de baschet în aer liber, amenajat special de FRB cu sprijinul COSR, „acvilele” combină antrenamentele de pregătire fizica în aer liber şi în sala de forţă cu antrenamentele tehnico-tactice specifice, sub directa îndrumare a staff-ului tehnic, condus de antrenoarea Tatiana Gallova.


Ţinând cont de obiectivul olimpic din aceasta vară, „Acvilele” vor participa şi la câteva turnee din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series, astfel că, în perioada imediat următoare, vor fi prezente la întrecerile găzduite de Mies (Elveţia) şi Voiron (Franţa).

Lotul feminin olimpic de baschet 3x3 al României este compus din sportivele Sonia Ursu, Ashley Walker, Ancuţa Stoenescu, Florina Stanici, Anca Şipoş, Gabriela Irimia, Alexandra Uiuiu, Elisabeth Pavel, Gabriela Mărginean şi Claudia Cuic, ultimele două urmând sa se alăture colegelor în cel mai scurt timp.

Prima ieşire oficială din baza olimpică de la Izvorani este programată pentru 13 mai, atunci când Elisabeth Pavel, Sonia Ursu, Anca Şipoş si Ashley Walker vor zbura spre Elveţia, urmând să participe, in perioada 15-16 mai, la meciurile din cadrul primului turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series.

Pentru Ursu, Walker şi Sipoş, acesta este primul eveniment FIBA 3x3 Womens' Series la care participă în carieră.

Întrecerile de la Mies se vor derula în faţa cartierului general FIBA – “Patrick Baumann House of Basketball”.

La turneul de la Mies, România este repartizată în Grupa B, alături de Ţările de Jos, Spania şi Ungaria, programul jocurilor fiind următorul:

Sâmbătă, 15 mai
ora 14:25 Romania - Ungaria
ora 17:15 Romania - Ţările de Jos
ora 19:05 Spania - România

În cazul unei clasări pe unul din primele trei locuri în grupă, România va evolua pe 16 mai în faza eliminatorie, acolo unde va întâlni adversari din Grupa A (în care evoluează Rusia, Mongolia, Polonia şi Elveţia).

O săptămână mai târziu, „Acvilele” vor pleca spre Hexagon, urmând să participe în perioada 20-21 mai la meciurile celui de-al doilea turneu din circuitul mondial FIBA 3x3 Women’s Series, care se vor desfăşura în localitatea franceză Voiron.

Componentele lotului feminin olimpic de baschet 3x3 vor mai continua pregătirile de la Izvorani pana în data de 9 iulie, atunci când este programată plecarea spre ultima acţiune înainte de intrarea în Satul Olimpic, la întrecerile găzduite de Utsunomiya.

Echipa feminina de baschet 3x3 a României se va alătura delegaţiei olimpice TEAM ROMANIA în Satul Olimpic, în data de 18 iulie, iar din 24 iulie va intra în focurile competiţiei olimpice.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici