Bătaie între suporterii giuleşteni în faţa bazei Pro Rapid

Un suporter al echipei Rapid a ajuns la spital, iar alte 15 persoane au afirmat că au fost bătute după o altercaţie care a izbucnit în faţa bazei sportive Pro Rapid, între două facţiuni rivale ale formaţiei giuleştene, potrivit unor surse din Poliţie.

966 afișări
Imaginea articolului Bătaie între suporterii giuleşteni în faţa bazei Pro Rapid

Bătaie între suporterii giuleşteni în faţa bazei Pro Rapid (Foto: Arhiva Mediafax Foto)

Susele citate au precizat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje ale Secţiei 5 au ajuns, luni seară, la baza sportivă Pro Rapid, după ce în jurul orei 20.00 ar fi avut loc un incident violent între mai muţi suporteri ai echipei de fotbal Rapid Bucureşti.

Poliţiştii au găsit la faţa locului un grup de reprezentanţi ai facţiunilor de la Tribuna a II-a, care s-au plâns că au fost victimele unei agresiuni. Aceştia au povestit că, în urmă cu aproximativ 20 de minute, mai multe persoane conduse de Liviu Ungureanu, zis Bocciu, fost şef al galeriei de la Peluza II-a, i-ar fi atacat cu pietre şi bâte.

În urma conflictului, un bărbat care avea nasul spart a fost transportat, cu o maşină a Jandarmeriei, la Spitalul Universitar, însă nu a rămas internat.

Conform poliţiştilor, 16 persoane au anunţat că, în următoarele zile, intenţionează să de prezinte la Secţie 5 şi să depună plângere.

Luni seara, la baza Pro Rapid, a avut loc reunirea lotului echipei Rapid, format din aproximativ 30 de jucători, în absenţa unui antrenor principal, şedinţa de pregătire fiind condusă de fostul secund al italianului Cristiano Bergodi, Mihai Ianovschi. Conform unor surse din rândul suporterilor, conflictul de luni a apărut ca urmare a faptului că fanii de la Peluza a II-a susţineau instalarea lui Daniel Pancu şi Adrian Iencsi în funcţiile de preşedinte, respectiv antrenor principal, în timp ce rivalii de la Tribuna a II-a erau împotrivă.

Disensiunile dintre suporterii de la Peluza a II-a şi cei de la Tribuna a II-a au apărut în vara anului trecut. La 25 iunie 2014, FC Rapid a sărbătorit 91 de ani de la înfiinţarea clubului printr-un meci demonstrativ de old-boys cu echipa din 1995 a formaţiei Petrolul Ploieşti. La acel eveniment au avut loc incidente violente între fanii rapidişti, jandarmii fiind nevoiţi să intervină cu gaze lacrimogene.

În urma acelor altercaţii, Jandarmeria Capitalei a acordat amenzi în valoare totală de 18.000 de lei şi interdicţii pe stadioane timp de un an unui număr de 19 suporteri rapidişti pentru provocarea şi participarea la violenţele care au avut loc la meciul demonstrativ. De asemenea, Jandarmeria a sesizat organele de urmărire penală în cazul unui suporter prezent la meci pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectare a măsurii de interzicere a accesului la competiţii şi jocuri sportive.

Relaţiile dintre cele două facţiuni s-au deteriorat şi mai mult după ce fostul acţionar majoritar Adrian Zamfir a transferat gratuit 80 la sută din acţiuni către patru suporteri de la Tribuna a II-a, aceştia cedându-le ulterior actualului patron, Valerii Moraru. Fanii de la Peluza a II-a susţin că în urma acestei tranzacţii, cei de la Tribuna a II-a influenţează deciziile lui Valerii Moraru.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici