Bayern Munchen a câştigat a 17-a ediţie a Campionatului Mondial al Cluburilor

  • Bayern Munchen, deţinătoarea trofeului Champions League din 2020, a câştigat joi seara la Doha titlul de Campionă Mondială a cluburilor, la cea de a 17-a ediţie a competiţiei care reuneşte la start campioanelecontinentale.
  • Bavarezii au învins în finală, la limită, cu 1-0, pe Tigres UANL.
488 afișări
Imaginea articolului Bayern Munchen a câştigat a 17-a ediţie a Campionatului Mondial al Cluburilor

Sursa foto: profimedia

Bayern Munchen şi Tigres UANL s-au confruntat joi seara în finala celei de a 17-a ediţii a Campionatului Mondial al Cluburilor, desfăşurat la Doha, în Quatar.

Bayern Munchen trecuse în semifinale cu 2-0 de africanii de la Al-Ahly, în timp ce Tigres UANL a învins-o pe Palmeiras, cu 1-0.

Bayern Munchen i-a dominat din primul minut pe mexicani, singurul aspect statistic echilibrat al meciului fiind posesia, doar uşor favorabilă nemţilor, cu 55%.

Prima repriză a consemnat un prim gol superb, marcat de Joshua Kimmich, în minutul 18, dar anulat, după consultarea sistemului VAR, pe motiv de offside. În minutul 34, Sane a trecut şi el pe lângă deschiderea scorului, şutul său nimerind însă bara transversală.

După pauză, tot germanii au punctat la capitolul ocazii, Serge Gnabry trimiţând puţin peste poartă, din poziţie ideală, din interiorul careului.

Singurul gol al meciului a fost opera lui Benjamin Pavard, care a înscris din careu, în minutul 59. Golul a fost validat, abia după ce arbitrul partidei a consultat din nou sistemul VAR.

Bayern a continuat să domine şi a nimerit din nou bara, la şutul lui Tolisso, însă nu a mai marcat şi s-a încheiat 1-0.

Bavarezii au câştigat astfel pentru a doua oară trofeul pus în joc, după cel adjudecat în 2013, la ediţia din Maroc.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici