Becali spune că este dispus să dea Steaua MApN-ului şi că i-ar plăcea să investească la Petrolul

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că este dispus să cedeze echipa de fotbal Ministerului Apărării Naţionale, în anumite condiţii, şi că i-ar plăcea să investească la gruparea Petrolul Ploieşti.

1237 afișări
Imaginea articolului Becali spune că este dispus să dea Steaua MApN-ului şi că i-ar plăcea să investească la Petrolul

Gigi Becali (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Dacă o vor, o dau înapoi. Că ei zic că fac echipă. Uite cum o dau eu pe Steaua! Am luat-o pe locul 12 şi zece milioane pagubă şi o dau aşa: zero datorii, bine nu zero datorii, o dau cu o lună neplătite salariile, adică a doua lună când vine să plătească ei repede, ca să vadă cum e. Să vină luna şi să plătească 7-800 de mii, un milion aproape cu taxe. Să-i doară. Banii din ianuarie, din drepturile de televizare îi iau eu, că o să zică «un milion jumătate, plătim din ăia». Le-o dau cu coeficient UEFA, că ei o distruseseră, nici nu mai ştiam de cupele europene, şi le-o dau şi cu jucători în Divizia A. Dar le-o dau în iarnă. L-am sunat pe ministru (n.r. - Apărării, MiMircea Duşă Nu răspunde. E un om de mare calitate, dar, să mă scuze, nu are putere. Ca să fii ministru trebuie să ai putere. Păi răspunde-i lui Becali, dacă tot ai zis că faci echipă. «Nu vreau să iau echipa» sau «ia să vedem în ce condiţii o preluăm». Că aşa ca să-şi baţi joc...", a declarat Becali, după ce ministrul Mircea Duşa a anunţat că CSA Steaua ar vrea înscrie o echipă de fotbal seniori în Liga a IV-a.

De la actuala sa formaţie, Becali ar păstra opt jucători şi patru-cinci juniori, cu care ar merge la o echipă finanţată de o primărie, precizând că îi place foarte mult de FC Petrolul. "O dau, trebuie să vedem cum preiau jucătorii. Că eu iau cam aşa, cam opt jucători şi vreo patru-cinci copii de 16 ani, 15 ani. Îi iau eu unde mă duc, la ce echipă mă duc. Nu mă duc la Astra, am vorbit de Astra aşa. Eu mă duc la primărie, unde să dea primăria trei milioane şi o să mai bag şi eu trei milioane din televizare şi eu să nu mai dau bani, să bag un milion poate, pe an. Şi să mă duc în Liga Campionilor o dată, să iau 30 de milioane şi după aia trăiesc 20 de ani campioană în fiecare an, în România. Dar nu cred că se va întâmpla, pentru că ei au aruncat-o, «facem echipă». Stai mă, că nu e aşa uşor. Eu o să mă duc la una. Dacă nu o să fie în play-off, o să stau un an. Cel mai mult mi-ar plăcea Petrolul. Aproape de Bucureşti, 15.000 la fiecare meci, zeu. Campion în fiecare an, Liga Campionilor când vrea Dumnezeu. Şi asta se va întâmpla", a explicat patronul stelist.

Clubul de fotbal se bazează pe venituri de zece milioane de euro, până la 1 iulie 2016, a precizat Becali: "Am acum zece milioane de încasat, până la 1 iulie, la anul. Cum din ce? Gardoş, Keşeru, Sânmărtean cu Szukala, un milion jumătate din drepturile de televizare, 5-600 de mii din sponsori, încă un milion jumătate, UEFA încă un milion două sute, că am participat în cupele europene. Sunt zece milioane, siguri. Nu-i dau banii ăştia, să nu creadă ministrul că dau banii ăştia. Îi iau eu, ca dividende. Lor le dau echipa cu o lună şi cam jumătate neplătite slariile."

În cei peste 12 ani de când este patronul FC Steaua, Becali susţine că a adus 150 de milioane de euro în ţară, plătind 50 de milioane de euro taxe şi impozite. "Am adus 150 de milioane aproximativ bani din Europa fără să vând nimic din patrimoniul României, un teren, o clădire. I-am băgat în circuitul economic al României, am plătit taxe şi impozite de aproximativ 50 de milioane la statul român. Eu, un singur om, spuneţi-mi altul!", a menţionat el.

Gigi Becali a afirmat că Steaua i-a adus celebritate, iar celebritatea l-a dus la închisoare. "Din punct de vedere legal, sunt sută la sută legal proprietar la Steaua. Nu am luat dobândă la banii cu care am împrumutat Steaua niciodată. Iar din punct de vedere moral, mai mare moralitate decât jerfa nu există. Eu am fost şi m-am dat jertfă pentru Steaua. De fapt nu pentru Steaua, ci pentru că aşa sunt eu bun, inimă, suflet, dragoste şi bună credinţă în ceea ce fac. Şi eu cred că dragostea şi jertfa pe care le-am dat nu au rămas fără răspuns: Chelsea bătută, Ajax bătută, 11 competiţii europene.... Am făcut nişte lucruri frumoase. Ce am câştigat? Celebritatea. Celebritatea mi-a dat puşcărie. Mă ţineau patru-cinci mascaţi la puşcărie şi mă puneau pe lângă gard, spunâdu-mi «domne, eşti celebru, ce să-ţi facem», ca să nu mă filmeze cineva. Nu-mi pare rău de ce am făcut. Le-am făcut, erau virtuţile tinereţii", a precizat finanţatorul.

CSA Steaua şi FC Steaua, clubul de fotbal finanţat de Gigi Becali, se află de mai mult timp în conflict după ce gruparea Armatei a obţinut în instanţă anularea mărcii înregistrate de echipa din Liga I. În urma acestui conflict, contractul dintre FC Steaua şi CSA privind dreptul clubului de fotbal de a folosi terenurile din Complexul din Bulverdul Ghencea nu a mai fost prelungit după expirarea, în această vară, a ultimei înţelegeri.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti a redeschis, de curând, Centrul de Fotbal pentru copii şi juniori, echipele pe grupe de vârstă urmând să fie înscrise în Campionatul Municiupiului Bucureşti. De asemenea, oficialii CSA au anunţat că doresc înfiinţarea unei echipe de seniori în cadrul clubului militar, care să fie înscrisă în Liga a IV-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici