Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că vrea să-şi recupereze toate investiţiile făcute la Stadionul Steaua şi va încerca pe cât posibil ca baza sportivă să fie lăsată în paragină după mutarea echipei "roş-albastre" la Buzău.

148 afișări
Imaginea articolului Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină

Becali: Voi lăsa cât pot baza Steaua în paragină (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

"Trebuie să-mi recuperez investiţiile, să mi le iau. Trebuie să demontez toată tribuna, să rămână doar pereţii, că ei numai pereţii au. Trebuie să demontez nocturna şi după aia să ia ce are, un stadion în paragină, ceea ce a şi avut. Sunt unele pe care nu le pot lua, am făcut protocol de predare-primire. Voi lăsa cât pot eu baza aia în paragină. Şi scaunele le voi lua, sunt "roş-albastre", le duc la Buzău.

Mă poate scoate din Ghencea dacă vine Gabi Oprea cu tancul şi vine cu o mitralieră. E posibil să mă scoată aşa, altfel nu se poate, legal nu se poate. Acolo sunt nişte investiţii făcute. Să vedem ce o spune instanţa, am făcut investiţii, să zicem de şapte milioane, şi îmi spune că mai am de primit patru", a spus Becali.

TITLURILE ZILEI

Becali spune că Steaua nu mai poate juca în Ghencea

Becali a anunţat că nu mai există pentru el soluţia ca Steaua să evolueze pe stadionul din Bulevardul Ghencea.

"Pe Stadionul Steaua nu mai pot juca. În momentul când joc, 65.000 de euro trebuie să plătesc lunar. Toate astea, cu neplata chiriei, a fost deliberat făcută. A venit Primăria Sectorului 6 Finanţe şi a spus 40.000 de euro chirie lunar, trimestrul I, 250.000 de euro. Eu am spus că nu plătim, ca să se întrerupă contractul. Că altfel, dacă merge contractul, eşti obligat să plăteşti. Ei au zis că nu mi-e greu să plătesc 25.000 de euro pe lună. Până în 2009, au evaluat Tribuna Oficială la 3,5 milioane de euro, că acolo e problema, la terenuri nu, pentru că nu puteau să ceară un impozit mai mare mie pe terenuri ca celorlalţi. Şi m-au lucrat la clădiri. Au trecut ei de la sine credinţă evaluarea la 35 de milioane de euro", a explicat el.

Omul de afaceri a precizat că a încercat să plătească o chirie mai mare la stadion, dar să evite impozitul pe clădirea tribunei oficiale, însă s-a lovit de refuzul proprietarilor.

"Eu le-am spus. Plătesc chirie 20.000 dar numai pe terenurile de antrenament, să facem un alt contract. Plus impozitul pe terenuri. Iar stadionul şi tribuna oficială, să ne ia o taxă pe spectacol, cum a luat Urziceniului. Şi n-au vrut. Eram dispus să dau banii ăştia, deci, le dădeam în plus lor, că nu primeau 20.000, primeau 23.000 de euro. Asta ca să nu facem contract, că vine fiscul. Şi se putea face aşa", a adăugat Becali.

Finanţatorul stelist a menţionat că după reevaluarea clădirilor din complexul FC Steaua a primit o notificare prin care era înştiinţat că are de plată peste un milion de euro.

"Mi-a mai venit încă un milion jumate de euro din urmă, că de aia a fost scandalul. Au făcut ei evaluarea asta mare şi au venit ei şi au spus că trebuie să plătesc un milion jumate. Au lucrat pe toate fronturile, şi cu Curtea de Conturi. Ei spun că au făcut asta că prin reevaluarea clădirilor, e altceva de plată, din urmă", a mai spus el.

Becali a menţionat că a primit un ordin să evacueze baza sportivă, dar le-a transmis oficialilor MApN că mai întâi trebuie să-şi recupereze investiţiile.

"Au trimis ordin prin oameni să luăm la cunoştinţă că evacuează baza. Noi le-am scris că nu evacuăm baza pentru că avem bunuri de protejat acolo şi stăm să ne protejăm bunurile. O să facem o hârtie prin care să spunem că vrem să mai folosim terenurile de antrenament. Dacă ne spune că nu vrea să le folosim, nu le folosim. Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu Academia. Nu pot să distrugă munca unui om în câteva zile, o să trebuiască să ne lase cinci-şase luni de zile, timp în care voi face ceva la Pipera, voi improviza ceva", a mai spus el.

Becali spune că ministrul Apărării este cauza problemelor cu stadionul

Deşi MApN a negat, miercuri, într-un comunicat, orice implicare a ministrului privind chiria de la Stadionul Steaua, Becali a continuat să susţină că toate problemele legate de închirierea arenei sunt din cauza lui Gabriel Oprea.

"Până acum, n-am avut probleme. În 2008, 2009, nici n-am avut contract, nu au fost probleme cu Stănişoara. Cum a venit Gabi Oprea... Nimeni nu avea curaj să trimită acea hârtie la FRF fără acordul ministrului. Nu înţeleg de ce are el atâta răutate împotriva mea. Eu am participat şi când l-a scăpat Voicu de la puşcărie, la benzinărie la OMV. Atunci, mi-era milă de el, plângea că îl omoară arabii. Mai e o chestie pe care nu vreau să o spun acum. Eu spun lucruri pentru că mă apăr, n-am nimic cu el. Eu nu-l înţeleg nici pe preşedintele Traian Băsescu. Dacă o să am posibilitatea, o să-l întreb: «Nu ai găsit pe altul să-l pui ministru? Sau preşedinte la partidul ăla de independenţi? Tocmai pe ăsta?». Asta ne mai trebuie, Gabi Oprea să mai conducă ceva. Că ăsta nu e un om sănătos", a spus finanţatorul.

Becali a povestit că, în trecut, Oprea ar fi fost cercetat de DNA şi i-ar fi solicitat sprijin senatorului Cătălin Voicu, arestat preventiv în acest moment pentru trafic de influenţă şi fapte de corupţie.

"Ştiu că Voicu l-a salvat. A fost o întâlnire pe la benzinărie. El avea probleme cu DNA, câte nenorociri a făcut el... Şi acum Voicu e în puşcărie şi el e ministru. L-a salvat că plângea. Şi s-a dus la DNA şi a scris de Năstase ce n-a făcut Năstase. Care Năstase l-a ridicat, era un locotenent de nimic. Ăsta poate fi un om demn de ministru de apărare? Trădează tot", a menţionat el.

Becali spune că nu se mai poate face o echipă ca Steaua

Gigi Becali a precizat că nu crede că Ministerului Apărării Naţionale împreună cu foste glorii steliste ar putea înfiinţa o altă echipă care să evolueze pe Stadionul Steaua.

"Dacă vrea să facă o echipă care să joace pe Stadionul Steaua, trebuie să o facă în condiţii legale, adică să ceară tot atâţia bani cât mi-au cerut şi mie pentru stadion. În al doilea rând, ca să o facă, trebuie să fie club departamental şi nu poate participa în competiţii europene. Dacă o face, ca să o ia din Divizia C, Divizia B, trebuie să o numească Steaua. Ar trebui să accept şi eu dacă vor să numească Steaua o altă echipă de fotbal. Ei trebuie să înţeleagă un lucru, o altă Stea poţi face într-un singur fel. Să faci o echipă care doi, trei ani la rând să fie mai puternică decât Steaua asta. Ca să se transmită simpatia. Pe mine m-au ambiţionat mai mult acum, până acum dormeam, m-au ambiţionat să investesc mai mult", a menţionat el.

Becali a mai spus că va lăsa accesul liber la primul meci al Stelei de la Buzău şi că nu l-ar deranja dacă Victoria Brăneşti ar disputa meciuri la Buzău, dar nu se va întâmpla acest lucru. "Eu nu sunt un om răzbunător sau duşmănos. Deşi au înjurat şi au făcut ce au făcut, e problema lor, eu voi încerca şi voi lăsa liber accesul la primul meci. La primul act de indisciplină, nu vor mai intra. Poate aşa a vrut Dumnezeu, aşa am scăpat. Nu m-ar deranja dacă Victoria Brăneşti ar juca la Buzău, dar nu va juca", a afirmat Becali.

Becali a declarat miercuri pentru MEDIAFAX că formaţia "roş-albastră" va evolua în sezonul următor al Ligii I pe Stadionul Gloria din Buzău, el menţionând că a întocmit deja un contract în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici