Bellu: Sper ca gimnastica să iasă din acest con de umbră şi să luptăm din nou pentru aur la JO

Antrenorul coordonator al lotului olimpic de gimnastică, Octavian Bellu, a declarat, miercuri seară, că speră ca acest sport să iasă din "conul de umbră" în care se află şi să lupte din nou pentru medalii de aur la Jocurile Olimpice.

145 afișări
Imaginea articolului Bellu: Sper ca gimnastica să iasă din acest con de umbră şi să luptăm din nou pentru aur la JO

Bellu: Sper ca gimnastica să iasă din acest con de umbră şi să luptăm din nou pentru aur la JO (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Sportul şi gimnastica au într-adevăr probleme. Sperăm ca Moşul să ne aducă înţelepciunea pentru o strategie necesară sportului românesc. Sper ca gimnastica românească să iasă din acest con de umbră şi să putem să luptăm din nou pentru medaliile de aur la JO, aşa cum ne-am obişnuit. Eu veau să merg la un concurs pentru locul 1, nu pentru primele şase locuri. Dacă ne propunem ţinte mari, vom avea satisfacţii mari. Este normal să fim nemulţumiţi de acest an, chiar dacă rezultate au fost: şapte medalii, bilanţul poate să sune mulţumitor. Găsim însă din ce în ce mai puţine gimnastie capabile să lupte penru mondiale. Nu ştiu dacă se mai poate face ceva pentru Rio, dar pentru următoarea ediţie a JO trebuie aduşi copii. Poate nici sistemul nu a mai funcţionat exact cum trebuie. S-a tot aşteptat ca părinţii să aducă copiii în sală, însă eu cred că antrenorii trebuie să meargă să-i caute. Să vedem ce se poate face ca aceste fetiţe să progreseze pentru Rio, pentru a ne putea păstra pe podium. Această tradiţie trebuie păstrată", a declarat Bellu.

El a mai spus că Larisa Iordache a fost tot timpul lider, va fi şi anul viitor şi la Rio de Janeiro va fi gimnasta în jurul căreia se va face echipa. "Sper ca fetele ca vin din urmă, să le concureze pe cele care fac 16 ani anul viitor", a adăugat Bellu.

Octavian Bellu a fost premiat, miercuri seară, în cadrul galei Ilfov Sport, desfăşurată la Bucureşti şi la care au participat mai multe personalităţi ale sportului românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici