Benzema ar putea scrie istorie în Liga Campionilor. Francezul este pe cale să doboare un record deţinut de Cristiano Ronaldo

Atacantul internaţional francez Karim Benzema a fost într-o formă foarte bună la Real Madrid în acest sezon şi ar putea rescrie cărţile de istorie în finala Ligii campionilor din acest an. El este pe cale să doboare unul din recordurile deţinute de portughezul Cristiano Ronaldo.

4176 afișări
Imaginea articolului Benzema ar putea scrie istorie în Liga Campionilor. Francezul este pe cale să doboare un record deţinut de Cristiano Ronaldo

Benzema ar putea scrie istorie în Liga Campionilor. Francezul este pe cale să doboare un record deţinut de Cristiano Ronaldo

Benzema a fost o revelaţie pentru Real în acest sezon, marcând 44 de goluri în toate competiţiile, şi ştie că un hat-trick european în ultima întâlnire cu Liverpool, pe 28 mai, îl va face să depăşească precedentul cel mai bun rezultat al lui Ronaldo dintr-o singură campanie continentală.

Atacantul în vârstă de 34 de ani, a reuşit deja două astfel de performanţe în întâlnirile cu Paris Saint-Germain şi Chelsea în 2021-22.

El are 15 goluri în Liga Campionilor, cu două mai puţin decât performanţa lui Ronaldo din 2013-14.

Cu privire la posibilitatea de a depăşi un fost coechipier, Benzema a declarat pentru site-ul oficial al UEFA: „Recordurile vor exista întotdeauna şi sunt acolo pentru a fi depăşite.

„Pentru mine, ceea ce contează cel mai mult este să dau totul pe teren pentru a-mi ajuta echipa să câştige. Dacă pot marca sau da pase de gol, este important, dar cel mai important lucru este să intru pe teren şi să câştig meciul.

„Golul meu preferat în acest sezon? Toate sunt bune şi importante. Cel mai frumos este poate al treilea gol împotriva lui PSG sau penalty-ul împotriva lui Manchester City, dar şi lovitura de cap împotriva lui Chelsea a fost bună, pentru că a fost un joc frumos."

Ce jucător a câştigat cele mai multe cupe europene?

În timp ce încearcă să îl depăşească pe Ronaldo la capitolul goluri în Liga Campionilor, Benzema are, de asemenea, ocazia de a egala performanţa europeană a unui câştigător de cinci ori al Balonului de Aur.

Francezul a cucerit Liga Campionilor în patru ocazii anterioare, iar finala împotriva lui Liverpool îi oferă ocazia de a egala câteva nume ilustre, care au în palmares cinci triumfuri.

Acest grup îi include în prezent pe Ronaldo, Paolo Maldini, Alessandro Costacurta, Jose Maria Zarraga, Hector Rial, Marquitos, Lesmes II şi Alfredo di Stefano.

Benzema ar putea să intre în clubul acestor figuri emblematice, cu toate că reordul absolut este deţinut Paco Gento, câştigător de şase ori al trofeului suprem european.

"Voi vedea dacă am intrat în istoria clubului atunci când îmi voi încheia cariera de fotbalist", a adăugat Benzema cu privire la ambiţia sa personală.

"În orice caz, toate meciurile mele sunt importante pentru mine. Încerc să fac ceva nou de fiecare dată, pentru a le oferi emoţii fanilor.

Acestea fiind spuse, bineînţeles că este visul meu să câştig încă o Ligă a Campionilor. Dar trebuie să fim foarte bine pregătiţi şi să jucăm pentru a câştiga în finală."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici