Bianca Andreescu a trecut în a doua săptămână la US Open, învingând-o pe Greet Minen

Bianca Andreescu, a şasea favorită a turneului de tenis de la US Open, a cedat doar trei game-uri în faţa lucky loser-ului Greet Minnen (104 WTA), în turul al treilea de la US Open, extinzându-şi recordul de invincibilitate la Flushing Meadows la 10-0.

386 afișări
Imaginea articolului Bianca Andreescu a trecut în a doua săptămână la US Open, învingând-o pe Greet Minen

Bianca Andreescu a trecut în a doua săptămână la US Open, învingând-o pe Greet Minen

Bianca Andreescu, cap de serie numărul şase, rămâne neînvinsă pe tabloul principal de la US Open. Campioana din 2019 a trecut cu 6-1, 6-2, în doar 67 de minute, de jucătoarea belgiană Greet Minnen, ajunsă pe tabloul principal din postura de lucky loser.

Este pentru a doua oară când Andreescu ajunge în a doua săptămână a unui turneu major. Ea se alătură în optimi compatrioatei sale Leylah Fernandez, bifând astfel prima ocazia când două canadience ajung în această fază a US Open.

Andreescu, care nu a participat anul trecut la Flushing Meadows, a câştigat toate cele 10 meciuri pe tabloul principal de la US Open pe care le-a disputat. Singurele sale înfrângeri la acest turneu au venit în primul tur al calificărilor în 2017, în faţa lui Liu Fangzhou, şi în 2018, în faţa Olgăi Danilovic.

Jucătoarea în vârstă de 21 de ani a impresionat prin eficienţa victoriei sale în faţa lui Minnen, care s-a aflat pentru prima dată în turul al treilea al unui Grand Slam. Andreescu este renumită pentru faptul că duce multe din meciuri în trei seturi, de la începutul sezonului de debut din 2019, 36 din cele 72 de meciuri jucate de ea ajungând în decisiv. Dar, după ce a triumfat în primul tur în faţa sfertfinalistei de la Wimbledon, Viktorija Golubic, Andreescu a câştigat acum două meciuri la rând în două seturi.

În ciuda faptului că a pierdut, cel mai bun parcurs din carieră la un turneu major o va face pe Minnen să debuteze săptămâna viitoare în Top 100. Jucătoarea de 24 de ani a pătruns pentru prima dată în Top 110 în decembrie 2019, iar în prezent se află încă pe locul 104 mondial.

Pentru Bianca Andreescu urmează în optimile de finală o confruntare dificilă cu Maria Sakkari, cap de serie nr. 17. Ea a triumfat în faţa lui Sakkari cu 7-6(7), 3-6, 7-6(4) în semifinalele de la Miami din acest an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici