Bielorusa Sabalenka a învins-o pe ucraineanca Svitolina. Se ştie prima semifinală de la French Open

Numărul doi mondial Aryna Sabalenka din Belarus a trecut marţi de ucraineanca Elina Svitolina cu 6-4, 6-4, într-o confruntare extrem de aşteptată, şi s-a calificat în semifinale la Roland Garros.

121 afișări
Imaginea articolului Bielorusa Sabalenka a învins-o pe ucraineanca Svitolina. Se ştie prima semifinală de la French Open

Bielorusa Sabalenka a învins-o pe ucraineanca Svitolina. Se ştie prima semifinală de la French Open

Spectatorii anticipau un meci interesant, în condiţiile în care Svitolina, care anul trecut a devenit mamă, a refuzat să dea mâna cu jucătoare din Rusia sau Belarus, ca urmare a invaziei de anul trecut a Moscovei în Ucraina.

Campioana de la Australian Open, Sabalenka, care urmează să o înfrunte pe cehoaica Karolina Muchova, a provocat un scandal prin faptul că a refuzat întâlnirea cu presa după ultimele două meciuri, după ce a fost întrebată despre război şi despre implicarea ţării sale ca punct de pregătire pentru trupele ruseşti.

În meciul de marţi, de pe terenul Philippe Chatrier, sabalenka a trecut în sferturile de finală în două seturi, în ciuda unui număr mare de 37 de greşeli neforţate, faţă de cele 12 ale adversarei sale.

„Este o adversară dură, se mişcă foarte bine”, a declarat Sabalenka despre începutul dificil al meciului său. "Ceea ce a făcut după ce a născut este impresionant, am respect pentru ea”.

În alt meci din sferturi, Karolina Muchova a învins-o pe Anastasia Pavlyuchenkova şi o va întâlni în semifinală pe Sabalenka.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici