BIOGRAFIE: Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram candidează la conducerea FRF

Fostul arbitru internaţional şi preşedinte al CCA Vasile Avram, actualmente şeful Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, candidează în premieră la alegerile pentru cea mai înaltă funcţie în cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

1065 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Fostul şef al arbitrilor Vasile Avram candidează la conducerea FRF

Vasile Avram (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Vasile Avram este implicat în fotbalul românesc de peste 35 de ani, iar după ce a început ca jucător, s-a remarcat ca arbitru la diviziile C, B şi A, devenind şi arbitru asistent FIFA.

Fostul preşedinte al CCA este căsătorit şi are doi băieţi, Marius şi Valentin, care activează, de asemenea, ca arbitri.

În domeniul arbitrajului, Vasile Avram deţine atestat FIFA şi UEFA de instructor şi admninistrator naţional de arbitri. De asemenea, Vasile Avram este observator UEFA.

Absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti, Avram are şi master în administraţie publică la Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza din Bucureşti.

El ocupă de 14 ani funcţia de preşedinte al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti şi pentru o vreme a fost secretar general la clubul Astra şi director general la Rapid Bucureşti.

Ca preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor a semnat convenţia UEFA pentru arbitraj, în aceeaşi perioadă ocupând şi funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Fotbal.

Vasile Avram a activat şi în administraţia publică centrală din postura de consilier de ministru în Ministerul Turismului şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi a deţinut funcţii de director, director general şi secretar de stat în Ministerul Privatizării, Ministerul Comerţului Exterior şi Agenţia Română de Dezvoltare.

Avram, alături de fostul afacerist Sorin Ţerbea şi alte persoane, a fost inculpat într-un dosar de corupţie în arbitraj, însă toţi au fost achitaţi. Avram şi Ţerbea au stat în arest preventiv în perioada 25 septembrie - 21 noiembrie.

În octombrie 2011, pe când era preşedinte al CCA a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru luare de mită în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în legătură directă cu o infracţiune de corupţie, iar omul de afaceri Sorin Ioan Ţerbea, pentru dare de mită în formă continuată.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie, vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici