BIOGRAFIE: Sorin Răducanu, fost jucător la Dinamo şi Victoria Bucureşti, candidează la preşedinţia FRF

Fostul jucător de fotbal al echipelor Dinamo şi Victoria Bucureşti, Sorin Victor Răducanu (51 de ani) este candidatul care a avut cea mai mică expunere dintre toţi cei care au fost acceptaţi în cursa pentru şefia FRF.

4000 afișări
Imaginea articolului BIOGRAFIE: Sorin Răducanu, fost jucător la Dinamo şi Victoria Bucureşti, candidează la preşedinţia FRF

Sorin Răducanu (Imagine Marius Tone/Mediafax Foto)

Absolvent al Academiei Naţionale de Educaţie Fizică şi Sport în 1991, specializarea fotbal, Răducanu este căsătorit şi are o fiică în vârstă de şapte ani.

Ca jucător, Răducanu a activat la Dinamo Victoria Bucureşti (1980-1981), Gloria Reşiţa (1982-1984), Dinamo Bucureşti (1984-1986 şi 1990-1991), FC Olt, FCM Braşov, Sportul Studenţesc (1987-1900), Aris Limassol (1991-1992) şi Wuppertaler SV (1993-2000), formaţie alături de care a promovat din liga a şasea până în 2. Bundesliga.

Ca antrenor, el a pregătit pe Wuppertaler la nivel de seniori, dar şi mai multe echipe de copii şi juniori ale clubului german.

Răducanu a avut cele mai puţine ieşiri în presă dintre toţi cei şase candidaţi înscrişi în cursă, pentru multă vreme candidatura sa nefiind confirmată. Totuşi, la 20 februarie, Comisia de validare din cadrul FRF a aprobat dosarul lui Răducanu.

Singura conferinţă de presă dinaintea alegerilor, Răducanu a făcut-o, vineri, când a anunţat că "miercuri se vor face toate potlogăriile posibile şi imposibile" pentru ca voturile să ajungă la Gheorghe Popescu.

La alegerile pentru preşedinţia FRF care vor avea loc în cadrul Adunării Generale din 5 martie, vor participa şase candidaţi: Gheorghe Popescu, Gheorghe Chivorchian, Vasile Avram, Marcel Puşcaş, Răzvan Burleanu şi Sorin Răducanu. Altor doi candidaţi, Paul Zarna şi Octavian Popescu, le-au fost respinse dosarele deoarece nu au îndeplinit condiţiile obligatorii din statutul FRF.

Actualul preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că nu mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar îl sprijină la alegeri pe fostul internaţional Gheorghe Popescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici