Blatter nevinovat, Bin Hammam suspendat pe timpul anchetei de corupţie legată de scrutinul prezidenţial al FIFA

Mohammed Bin Hammam, care s-a retras din cursa pentru şefia FIFA, a fost suspendat pe timpul anchetei de corupţie legată de scrutinul prezidenţial din 1 iunie, în timp ce preşedintele în exerciţiu Joseph Blatter a fost declarat nevinovat, a anunţat instanţa fotbalului mondial.

114 afișări
Imaginea articolului Blatter nevinovat, Bin Hammam suspendat pe timpul anchetei de corupţie legată de scrutinul prezidenţial al FIFA

Blatter nevinovat, Bin Hammam suspendat pe timpul anchetei de corupţie legată de scrutinul prezidenţial al FIFA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suspendarea pe timpul anchetei îl vizează şi pe Jack Warner, preşedintele Concacaf şi vicepreşedinte al FIFA, dar şi alte două personalităţi, Debbie Minguell şi Jason Sylvester.

Scrutinul prezidenţial al FIFA este menţinut pentru 1 iunie, în ciuda unei anchete în privinţa acestui presupus caz de corupţie.

Astfel, Blatter, 75 de ani, este singurul candidat, miercuri, pentru un al patrulea mandat.

Comitetul de Etică al FIFA a deschis, miercuri, o procedură vizând patru responsabili, între care Mohammed Bin Hammam şi Jack Warner, pentru "posibile încălcări" ale codului etic şi "acuzaţii de fraudă" în cadrul alegerilor pentru funcţia de preşedinte al FIFA, din 1 iunie. La 24 mai, secretarul general al FIFA, Jérôme Valcke, a fost informat de Chuck Blazer, membru al Comitetului Executiv şi secretar general al CONCACAF, în privinţa "posibilelor încălcări" ale codului etic, care ar fi fost comise de oficiali ai forului mondial. Blazer ar fi denunţat în special o reuniune a Confederaţiei de Fotbal din Caraibe, aparent organizată în comun de Warner şi Bin Hammam, care ar fi avut loc la 10 şi 11 mai. Această reuniune avea legătură cu alegerile pentru funcţia de preşedinte al FIFA.

Preşedintele Confederaţiei Asiatice de Fotbal, Mohammed Bin Hammam a denunţat "o conspiraţie" ce vizează candidatura sa la funcţia de preşedinte al FIFA, vineri, într-un comunicat publicat de serviciul său de presă.

Tot vineri, Comitetul de Etică al FIFA a anunţat că a deschis o procedură ce îl vizează şi pe preşedintele forului mondial, Joseph Blatter, căruia i se reproşează că ar fi fost informat "dinainte" de către Jack Warner că participanţii la reuniunea din mai vor fi plătiţi.

Potrivit presei britanice, Bin Hammam şi Warner ar fi oferit cadouri în valoare de 40.000 de dolari (36.000 de euro) unor federaţii naţionale, în schimbul voturilor pentru funcţia de preşedinte al FIFA, în cadrul reuniunii ce a avut loc în luna mai, în Trinidad-Tobago.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici