Boloni a rememorat prima întâlnire cu Ronaldo: L-am luat şi pe acest puşti de 16 ani, dar nu m-am gândit că va rămâne definitiv la echipă. Tot timpul avea un zâmbet imens pe faţă

Antrenorul echipei Antwerp, Ladislau Boloni, a vorbit pentru site-ul FIFA despre venirea lui Cristiano Ronaldo la Sporting, dar şi despre viitorul starului portughez la Real Madrid.

450 afișări
Imaginea articolului Boloni a rememorat prima întâlnire cu Ronaldo:  L-am luat şi pe acest puşti de 16 ani, dar nu m-am gândit că va rămâne definitiv la echipă. Tot timpul avea un zâmbet imens pe faţă

Boloni a rememorat prima întâlnire cu Ronaldo: L-am luat şi pe acest puşti de 16 ani, dar nu m-am gândit că va rămâne definitiv la echipă. Tot timpul avea un zâmbet imens pe faţă

Prima întâlnire cu Cristiano Ronaldo: L-am văzut o singură dată, într-un meci amical între echipele noastre U-16 şi U-18. Am decis imediat să-l iau sub aripa mea. În perioada respectivă aveam mulţi jucători la echipele naţioanale, astfel că trebuia să completez lotul cu jucători din academie. L-am luat şi pe acest puşti de 16 ani, dar nu m-am gândit că va rămâne definitiv la echipă. Nu mi-a fost greu să vorbesc cu el. Tot timpul avea un zâmbet imens pe faţă, era bucuros că se poate antrena cu profesioniştii.

Momentul în care Ronaldo a ajuns în echipa de seniori a lui Sporting: Am stat de vorbă cu directorul tehnic, Carlos Freitas, şi i-am spus că-l voi păstra. M-a întrebat mirat: <<Definitiv? Ştii că nu poate juca în campionat, nu?>>. Nu ştiam, dar am zis da, astfel se putea antrena cu noi şi puteam să-l folosesc în meciurile amicale. Există o expresie care îmi place: <<Prefer să-mi sărut copiii când dorm>>. Eram foarte strict cu Cristiano, dar în final a înţeles mesajul. L-am făcut să fie conştient de responsabilităţile pe care le are în teren.

Reprofilarea unui puşti de 16 ani: Pe atunci juca pe postul de atacant central. L-am mutat în bandă, pentru că în centru trebuia să se lupte cu doi apărători de câte 90 de kg, lucru foarte dificil pentru un jucător de 16 ani. În lateral se putea exprima mult mai bine. Spre satisfacţia mea, Alex Ferguson l-a folosit tot în bandă la Manchester United. Acum poate juca oriunde. După ce i-am oferit şansa de a juca în prima ligă, a dat piept cu jucători importanţi, iar acest lucru l-a ajutat enorm.

Credeţi că trebuia să vă fie mai recunoscător? Nu vreau să-mi fie recunoscător pentru ce am făcut. Numele meu e menţionat destul de des, când vine vorba de Cristiano. M-a invitat la o gală a "Balonului de Aur", unde familia lui mi-a mulţumit pentru tot. Astfel de lucruri sunt suficiente pentru mine.

Messi sau Ronaldo? Cristiano şi Messi sunt doi jucători fenomenali. Maradona, Pele, Cruyff, Puskas şi Di Stefano erau la acelaşi nivel. Messi are un stil de joc unic, dar la fel şi Ronaldo. Inima îmi spune să-l aleg pe Cristiano, dar cel mai mare respect îl am pentru Messi.

Aţi dori să-l mai antrenaţi pe Cristiano? Nu, pentru că nu voi ajunge nicidoată să antrenez Real Madrid! Sper că nu va pleca niciodată de acolo, pentru că orice mutare ar însemna un pas în spate. Respect celelalte echipe, dar Cristiano este un alt nivel în acest moment. Cred că va rămâne la Real până la finalul carierei.

La numai 12 ani, Ronaldo a plecat din Madeira pentru a veni la Sporting. În 2002, Ladislau Boloni l-a remarcat pe puştiul care avea să devină unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie. În 403 meciuri pentru Real Madrid, Cristiano a marcat 413 goluri. Pentru Manchester United a înscris de 118 în 291 de jocuri. De patru ori a câştigat portughezul "Balonul de Aur", iar în acest moment este principalul favorit pentru al cincilea trofeu. Leo Messi a fost numit de cinci ori cel mai bun jucător al lumii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici