Boris Tadici a pledat vinovat la acuzaţia că a consumat alcool după meciul Serbia-România

Preşedintele Serbiei, Boris Tadici, s-a prezentat, marţi, în faţa Tribunalului municipal din Belgrad şi s-a declarat vinovat pentru încălcarea legii ce interzice consumul de alcool pe stadioane, dar a explicat că nu ştia de existenţa unei astfel de măsuri legislative.

14 afișări
Imaginea articolului Boris Tadici a pledat vinovat la acuzaţia că a consumat alcool după meciul Serbia-România

Boris Tadici a pledat vinovat la acuzaţia că a consumat alcool după meciul Serbia-România (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu ştiam că este interzis consumul de alcool pe stadion, chiar dacă eu am desfăcut sticla de şampanie doar pentru a ciocni paharul cu ceilalţi invitaţi. Îmi asum responsabilitatea şi cred că, la fel ca orice alt cetăţean, trebuie să plătesc amenda sau să fiu sancţionat, în funcţie de care va fi verdictul tribunalului", a declarat Boris Tadici în faţa judecătorului, potrivit agenţiei de presă Beta.

Potrivit sursei citate, mai mulţi responsabili sârbi au compărut, marţi, în faţa tribunalului, pentru a răspunde la aceeaşi acuzaţie.

Preşedintele Serbiei şi mai mulţi responsabili au fost chemaţi în faţa justiţiei, pentru a răspunde acuzaţiilor de "comportament necorespunzător", după ce, la finalul meciului Serbia - România, scor 5-0, din preliminariile CM, au consumat alcool la stadion. Tadici, preşedintele Federaţiei de Fotbal din Serbia, Tomislav Karadzici, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Snezana Samardzic-Markovici au deschis o sticlă de şampanie în loja stadionului echipei Steaua Roşie Belgrad, pe 11 octombrie, după ce Serbia s-a calificat la turneul final al CM din Africa de Sud.

Poliţia din Belgrad a depus o plângere în faţa tribunalului municipal împotriva acestora, pentru că "au încălcat legea privind prevenirea violenţei şi comportamentului indecent în timpul evenimentelor sportive".

Această lege interzice vânzarea şi consumul de băuturi alcoolice pe stadioane şi în incinta altor arene sportive.

Preşedintele Tadici şi ceilalţi responsabili ar putea fi sancţionaţi cu amenzi, cuprinse între 320 şi 530 de euro, sau ar putea primi condamnări la închisoare pentru 60 de zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici