Borussia Dortmund l-a demis pe managerul Marco Rose după doar un sezon

În urma ultimei şedinţe a consiliului de administraţie de vineri, clubul german Borussia Dormund şi managerul Marco Rose s-au despărţit, gruparea din Bundesliga decizând să-l demită după doar un sezon la conducerea celor de pe Westfalenstadion, în care au pierdut titlul în faţa lui Bayern Munchen.

151 afișări
Imaginea articolului Borussia Dortmund l-a demis pe managerul Marco Rose după doar un sezon

Antrenorul german a condus BVB la o clasare respectabilă pe locul doi în Bundesliga, în prima sa campanie, dar înfrângerile umilitoare atât în Liga Campionilor, cât şi în Europa League, i-au afectat scurtul său mandat.

Rose a fost adus la Westfalenstadion vara trecută, după doi ani la Borussia Monchengladbach şi după ce s-a făcut remarcat la Red Bull Salzburg.

„Hans-Joachim Watzke, Michael Zorc şi Sebastian Kehl ar dori să-i mulţumească lui Marco Rose pentru munca depusă.”, au scris cei de la Borussia într-un comunicat.

„Îi mulţumim pentru angajament şi încredere şi îi doresc toate cele bune pentru viitor, atât personal, cât şi sportiv. Antrenorul secund al lui Rose, Alexander Zickler, precum şi Rene Maric şi antrenorul atletic Patrick Eibenberger nu vor mai lucra nici ei în viitor pentru BVB.

BVB ar dori, de asemenea, să le mulţumească pentru munca depusă şi pentru angajamentul lor în timpul sezonului 2021/22."

Directorul executiv Watzke a adăugat, citat de The Mirror, cu privire la această decizie oarecum surprinzătoare:

„Această zi nu este una uşoară pentru noi toţi, deoarece respectul reciproc dintre noi a fost, este şi rămâne mare. După un sezon care a fost nesatisfăcător din multe motive, a trebuit să recunoaştem că nu ne-am atins potenţialul maxim în multe domenii".

Clubul a început deja să remodeleze echipa pentru sezonul viitor, plecarea lui Erling Haaland la Manchester City fiind contracarată de sosirea trioului german Niklas Sule, Nico Schlotterbeck şi Karim Adeyemi, care şi-au pus deja semnăturile pe noile contracte, înainte de pre-sezon.

Rose a recunoscut luna trecută că sezonul lui Dortmund nu a fost suficient de bun, fostul antrenor al BVB explicând pentru Sky Sport, via Kicker : „Am fost eliminaţi din cupă, din Liga Campionilor, spectatorii au putut să se alăture abia târziu - în general, a fost un sezon mai puţin satisfăcător pentru noi.”

"Dacă am fi făcut mai puţine greşeli, am fi primit mai puţine goluri şi am fi putut obţine mai multe puncte. Atunci am fi putut să venim aici şi să ne aflăm cu adevărat la o distanţă de izbândă", a adăugat tehnicianul de 45 de ani, după înfrângerea cu 3-1 în faţa lui Bayern Munchen, care le-a permis rivalilor să îşi adjudece titlul de campioni ai Germaniei.

"Când ai opt înfrângeri în Bundesliga, sunt prea multe. Nu am fost suficient de buni, asta trebuie spus foarte clar. Diferenţa a fost că Bayern a fost mai consistentă. De-a lungul sezonului, consistenţa a fost cea care a diferenţiat cele două echipe."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici