Bosnia - România 1-0. Al doilea eşec oficial al lui Edward Iordănescu la cârma naţionalei

  • Echipa naţională de fotbal a României a fost învinsă marţi seara de Bosnia Herţegovina, într-un meci jucat în deplasare, contând pentru Grupa a 3-a, Liga B din Nations League.
  • Gazdele s-au impus la limită, cu un gol marcat la jumătatea reprizei secunde.
809 afișări
Imaginea articolului Bosnia - România 1-0. Al doilea eşec oficial al lui Edward Iordănescu la cârma naţionalei

Sursa foto: Profimedia

Lovitura de start a meciului a fost amânată aproximativ 20 de minute, din motive meteo, existând o ameninţare de vreme rea. Organizatorii au aşteptat un document scris cu prognoza meteo, de la UEFA.

Gazdele au fost mai active în primul sfert de oră, apropiindu-se în două rânduri de poarta lui Niţă.

Minutul 19 a adus prima ocazie pentru România. Bosniacii au bâlbâit o minge în propria jumătate, care a ajuns la Puşcaş. Acesta s-a apropiat de poartă, l-a driblat pe Sehic, dar a trimis slab spre buturi, mingea fiind respinsă de un fundaş advers.

Acelaşi Puşcaş a fost la originea ocaziei din minutul 37, când mingea lovită de el cu capul a fost respinsă în faţă de Sehic, însă Burcă a şutat puţin pe lângă poartă, din poziţie ideală.

Bosnia a avut prima ocazie cu adevărat semnificativă abia în minutul 43, când Dzeko a şutat din interiorul careului, însă Niţă a intervenit, reuşind să reţină.

Repriza s-a încheiat cu o minge căzută pe bară, după centrarea lui Burcă din flancul stâng.

Primul semnal de alarmă pentru elevii lui Iordănescu l-a dat Ahmedhodzic, în minutul 66, când mingea trimisă de acesta cu capul a intrat în poartă, golul fiind anulat pentru fault în atac.

Peste doar 3 minute, Prevljak a marcat singurul gol al meciului. Niţă a respins balonul în faţă, la picioarele bosniacului, care a efectuat o formalitate (1-0, min. 69).

România a avut o ultimă ocazie în al doilea minut suplimentar de joc, şutul lui Cicâldău din lovitură liberă fiind reţinut de Sehic.

România încheie primele două meciuri din Liga Naţiunilor fără nici un punct, fiind pe ultimul loc în Grupa a 3-a, după Bosnia şi Herţegovina (4 p), Finlanda (4 p) şi Muntenegru 3 puncte.

Următoarea partidă are loc sâmbătă, pe Stadionul Steaua, în compania Finlandei.

Bosnia şi Herţegovina: 12. Šehić – 4. Sušić, 16. Ahmedhodžić, 6. Saničanin, 2. Ćivić (5. Kolašinac, 67) – 21. Prcić (18. Hadžiahmetović, 46), 13. Cimirot (10. Pjanic, 46), 14. Gojak – 20. Stevanović (7. Bešić, 81), 11. Džeko-cpt. (9. Prevljak, 46), 23. Duljević. Selecţioner: Ivaylo Petev
Rezerve: 1. Vasilj, 22. Ćetković – 3. Danilović, 8. Bilbija, 15. Hotić, 17. Menalo, 19. Miličević

România: 1. Niţă – 4. Manea (20. Hanca, 80), 17. Rus (19. Tănase, 74), 6. Chiricheş-cpt., 15 Burcă, 3. Camora – 14. M. Marin, 8. Cicâldău, 18. R. Marin (7. Alibec, 74)- 10. Maxim (23. Ivan, 74) – 9. Puşcaş (21. Popescu, 74). Selecţioner: Edward Iordănescu
Rezerve: 12. Moldovan, 16. Târnovanu – 2. Raţiu, 5. Creţu, 11. Bancu, 13. Mihăilă, 22. Sorescu

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici