Box: Cristian Filip, medalie pentru România la Campionatul European de Tineret

Cristian Filip a câştigat meciul cu azerul Yagubov şi Romania are medalie la CE Tineret - Antalia (Turcia). In semifinale, băimăreanul legitimat la Dinamo va boxa, vineri, cu turcul Berat.

300 afișări
Imaginea articolului Box: Cristian Filip, medalie pentru România la Campionatul European de Tineret

Box: Cristian Filip, medalie pentru România la Campionatul European de Tineret

Cea de-a 13-a medalie din acest an pentru boxul românesc a venit miercuri seară de la sportivul din Baia Mare, Cristian Răzvan Filip (91 kg). Boxerul legitimat la Dinamo a avut un meci foarte dificil în sferturi cu reprezentantul Azerbaidjanului, Yagubov, medaliat anul trecut la CE. Filip şi-a folosit avantajul înălţimii şi alonjei şi a punctat mai clar decât adversarul. Decizia la puncte i-a aparţinut cu 3-2 şi Cristian s-a calificat în semifinale, unde va boxa vineri cu reprezentantul Turciei, Berat.

Cristian Filip este antrenat la club de către Dumitru Dorobanţu şi la lotul naţional de un colectiv condus de Relu Auraş.

,,Mă bucură aceasta medalie pentru că boxul românesc continuă să demonstreze că are resurse şi boxeri care ajung la marea performanţă. Avem medalii în acest an la toate nivelurile: cadeţi, juniori, tineret şi seniori. Sper ca în foarte scurt timp să primim şi bugetul de la MTS pentru ca lucrurile să intre pe făgaşul normal. Boxul românesc are rezultate şi pentru ca o mână de oameni continuă să creadă in sportivii si antrenorii noştri si să creeze, chiar şi în lipsa bugetului, condiţiile necesare pentru marea performanţa" a declarat preşedintele FRB Vasile Citea.

TITLURILE ZILEI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici