Brazilia e cotată principală favorită la câştigarea Cupei Mondiale Qatar 2022 la casele de pariuri

Cupa Mondială din Qatar FIFA 2022 mai are doar un an până la start. Pentru amatorii de pariuri sportive specialiştii FOX Sports au făcut calculele şi au dezvăluit cotele pentru câştigarea Campionatului Mondial de anul viitor. Brazilia a ieşit favorita principală.

244 afișări
Imaginea articolului Brazilia e cotată principală favorită la câştigarea Cupei Mondiale Qatar 2022 la casele de pariuri

Neymar, liderul naţionalei lui Tite. Brazilia este prima naţională din America de Sud care s-a calificat la Mondiale

Cu toate că atât de multe se pot şi se vor mai întâmpla de acum şi până anul viitor, experţii în fotbal de la FOX Sports, Alexi Lalas, Stu Holden şi David Mosse au disecat subiectul referitor la favoritele la câştigarea Cupei Mondiale, într-o ediţie specială a podcastului "State of the Union".

De precizat că analiza a fost făcută înainte de a se cunaşte toate echipele calificate, luând în calcul şi echipe care nu şi-au asigurat încă prezenţa.

Astfel, conform analizei făcute de o echipă a Fox Sports, favorita numărul unul la medaliile de aur şi la titlul de campioană mondială este naţionala Braziliei, cu o cotă medie de 6.5, ceea ce echivalează cu 15% şanse de a-şi adjudeca titlul suprem.

În ciuda faptului că echipa considerată favorită de casele de pariuri nu a mai câştigat o Cupă Mondială de la Spania, în 2010, specialiştii de la Fox Sports au fost unanim de acord că Brazilia este o alegere solidă pentru pariori, cu un an înainte de startul turneului din 2022.

"Ei bine, faptul că Brazilia este favorită nu este o surpriză", a spus Holden. "Calitatea deosebită a jocului din meciurile de calificare la Cupa Mondială pot atesta acest lucru, dar este, de asemenea adevărat, că echipa Braziliei merge la fiecare turneu ca fiind una dintre favoritele pariorilor."

Şi, poate cel mai important, Holden a explicat că faptul că Cupa Mondială nu se va desfăşura în Europa este un factor important pentru Brazilia: "Ultima Cupă Mondială pe care au câştigat-o, în 2002, a fost în Coreea de Sud şi Japonia. Acum, în Qatar, vor fi în Orientul Mijlociu, departe de Europa, unde echipele europene tind să aibă performanţe bune. Aşa că acesta este un lucru pentru care toate echipele sud-americane pot fi recunoscătoare".

Pe locurile imediat următoare, din punct de vedere al caselor de pariuri, se situează ca favorite Franţa, cu cota 7 (14% şanse) şi Spania şi Anglia, cu o cotă de 8.00, adică 12,5% şanse de a câştiga Cupa Mondială.

Franţa, campioana mondială în exerciţiu, are a doua cea mai mare cotă. Les Bleus au ca obiectiv să rupă blestemul ultimelor ediţii, când de trei ori consecutiv au fost eliminaţi în faza grupelor şi de patru ori din ultimele cinci.

Desigur, echipa naţională a Franţei a dovedit că rămâne un concurent serios, deoarece a învins atât Belgia, cât şi Spania, cucerind primul său titlu în UEFA Nations League, în octombrie 2021. Echipa îl are în frunte pe starul Kylian Mbappé, iar N'golo Kante şi Aurelien Tchouamani sunt piese de bază la mijlocul terenului, făcând această echipă să fie greu de învins.

În completarea primului eşalon se află Spania şi Anglia, ambele cotate cu şanse bune la câştigarea trofeului. Echipa energică şi tânără a Spaniei, cu jucători precum Eric García, Unai Simón şi Dani Olmo, se plasează şi de data aceasta în fruntea plutonului.

Echipa naţională a Angliei este, de asemenea, plină de tinere talente care au potenţialul de a duce reprezentativa celor Trei Lei în topul mondial. Anglia va fi condusă de Harry Kane, câştigătorul Ghetei de Aur din 2018. Englezii speră, de asemenea, că duo-ul de la mijlocul terenului format din Kalvin Phillips şi Declan Rice ar putea fi tandemul care să facă o naţiune să cânte din nou "It's coming home".

Top 5 favorite este completat de Germania, cu o cotă de 10 (10% şanse), o cotă totuşi destul de mare, luând în calcul evoluţiile din ultima vreme a „panzerelor”, care au ieşit din grupele preliminare cu 9 victorii din 10 posibile şi au ajuns până în optimi la europeanul din vară.

Celelalte locuri din top 10 sunt ocupate în ordine de Argentina şi Italia (cota 11), Belgia (cota 13), Portugalia (cota 17) şi Olanda (cota 21), cote valabile în acest moment, în care Italia şi Portugalia încă nu au asigurată calificarea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici