BREAKING NEWS Novak Djokovic va fi expulzat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei. „Respect decizia Curţii”

  • Novak Djokovic urmează să fie expulzat din Australia după ce a pierdut recursul în instanţă împotriva anulării vizei sale.
  • Tenismanul nevaccinat riscă acum o interdicţie de trei ani de a se întoarce în ţară, decizia fiind luată cu doar o zi înainte de a începe apărarea titlului de la Australian Open.
  • Jucătorul în vârstă de 34 de ani trebuia să îşi înceapă campania de la Australian Open luni seară pe Rod Laver Arena.
  • Djokovic a reacţionat după ce a aflat decizia Curţii.
3841 afișări
Imaginea articolului BREAKING NEWS Novak Djokovic va fi expulzat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei. „Respect decizia Curţii”

BREAKING NEWS Novak Djokovic va fi deportat din Australia după ce a pierdut recursul din cauza vizei

UPDATE: Djokovic a reacţionat la verdict, spunând că este "extrem de dezamăgit" de decizia judecătorilor de a menţine anularea vizei sale. „Respect decizia Curţii şi voi coopera cu autorităţile competente în ceea ce priveşte plecarea mea din ţară”.
 
Viza lui Djokovic a fost revocată pentru a doua oară vineri, după ce ministrul imigraţiei, Alex Hawke, a declarat că prezenţa sârbului în Australia reprezintă un risc pentru sănătatea publică, potrivit SkyNews.

Aceasta urmează controversei privind decizia de a acorda lui Djokovic o scutire de la cerinţele de vaccinare COVID pentru a juca la Australian Open.

Cazul a fost audiat de un complet al Curţii Federale a Australiei şi, vorbind în numele completului de judecată, judecătorul-şef James Allsop a pronunţat ordinele duminică după-amiază, cu mai puţin de 24 de ore înainte de începerea Australian Open.

Decizia a fost luată în unanimitate, iar motivele complete vor fi publicate ulterior. Judecătorul Allsop a declarat că nu crede că sunt necesare alte ordine.

Prin urmare, Djokovic nu are viză australiană şi va fi expulzat. Speranţele sale de a-şi apăra titlul de la Australian Open au luat sfârşit.
 
Duminică, avocatul superstarului sârb a declarat că motivele invocate de ministru pentru a încerca să-l dea afară pe Djokovic sunt "greşite", "extrem de slabe" şi "iraţionale".

Lui Djokovic i-a fost revocată prima dată viza la sosirea la Melbourne, dar a câştigat un recurs în instanţă împotriva acestei anulări care i-a permis să rămână în Australia.

Ulterior, el a recunoscut că declaraţia sa de călătorie a fost incorectă, deoarece nu a indicat faptul că a fost în mai multe ţări în perioada de două săptămâni înainte de sosirea sa în Australia. Djokovic a recunoscut, de asemenea, că a fost intervievat personal de un jurnalist de la o revistă franceză în decembrie, deşi fusese testat pozitiv la COVID cu o zi înainte.
 
În urma celei de-a doua anulări a vizei sale, Djokovic se întorsese la hotelul pentru imigranţi din Melbourne, unde a petrecut patru nopţi săptămâna trecută.
 
Au existat critici la adresa modului în care guvernul australian a gestionat situaţia, dar opinia publică s-a pronunţat ferm în favoarea trimiterii lui Djokovic acasă.
 
Preşedintele sârb Aleksandar Vucic a atacat guvernul australian, acuzându-l de "hărţuire" şi "maltratare" a lui Djokovic şi întrebându-se dacă nu cumva încearcă să obţină puncte politice înaintea viitoarelor alegeri.
 
Djokovic - de nouă ori campion la Australian Open, care încearcă să obţină al 21-lea titlu de simplu de Grand Slam - trebuia să joace luni meciul din primul tur împotriva sârbului Miomir Kecmanovic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici