Brexit ar putea afecta deţinătoarea Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid

Ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar putea avea efecte negative asupra deţinătoarei Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid, în condiţiile în care galezul Gareth Bale va deveni jucător extracomunitar, notează cotidianul britanic Express.

1990 afișări
Imaginea articolului Brexit ar putea afecta deţinătoarea Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid

Brexit ar putea afecta deţinătoarea Ligii Campionilor la fotbal, Real Madrid (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ AFP)

Real Madrid are acum în lot patru jucători extracomunitari, James Rodriguez (Columbia), Casemiro (Brazilia), Danilo (Brazilia), şi va fi nevoită să renunţe la unul dintre ei în această vară, după ce Bale va deveni non-european. Normele UEFA dictează că echipele din Spania pot avea doar trei jucători extracomunitari.

În prezent, Bale (26 de ani) se află cu naţionala Ţării Galilor la Euro 2016 şi este cel mai bun marcator al competiţiei.

Potrivit cotidianului britanic, Manchester United este interesată să-l transfere pe Gareth Bale şi a vrut acest lucru încă de pe vremea când galezul era la Tottenham Hotspur. Bale a fost transferat în 2013 la Real Madrid, pentru suma record de 101 milioane de euro, şi a câştigat Liga Campionilor de două ori cu spaniolii.

Pe de altă parte, Real Madrid va opta cel mai probabil să renunţe la James Rodriguez sau Danilo, care nu au bifat foarte multe meciuri ca titulari în sezonul recent încheiat.

Marea Britanie va ieşi din UE, după ce 51.9 la sută dintre cetăţenii britanici au votat pentru ieşirea ţării din Blocul Comunitar, potrivit rezultatelor finale. Procesul de ieşire din UE nu este unul automat şi va trebui să fie negociată cu membrii rămaşi. Aceste negocieri ar trebui să fie finalizate în termen de doi ani, dar Parlamentul European are drept de veto asupra oricărui nou acord prin care se reglementează relaţiile dintre Marea Britanie şi UE.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici