Bruce Arena este noul selecţioner al naţionalei de fotbal din SUA

Federaţia Americană de Fotbal a anunţat, prin intermediul site-ului oficial, numirea tehnicianului Bruce Arena în funcţia de selecţioner, după demiterea germanului Jurgen Klinsmann, ca urmare a rezultatelor slabe din campania de calificare la Campionatul Mondial din 2018.

223 afișări
Imaginea articolului Bruce Arena este noul selecţioner al naţionalei de fotbal din SUA

Bruce Arena este noul selecţioner al naţionalei de fotbal din SUA

Sunil Gulati, preşedintele Fedeaţiei Americane de Fotbal a decis să-l numească pe Bruce Arena în funcţia de selecţioner. Tehnicianul cu cele mai multe trofee din istoria fotbalului american, Arena a condus naţionala la cea mai bună performanţă reuşită la un turneu final, sfertul de finală la Campionatul Mondial din 2002, din Coreea de Sud şi Japonia.

Bruce Arena va fi prezentat oficial pe 2 decembrie, în urma unei teleconferinţe la care va participa şi preşedintele federaţiei.

"În momentul în care ne-am gândit la posibilii înlocuitori pentru naţională, Bruce a fost primul pe listă. Experienţa sa la nivel internaţional, înţelegerea cerinţelor care trebuie îndeplinite pentru calificarea la un turneu final şi abilitatea de a construi o echipă competitivă. Cu toţii îl cunoaştem pe Bruce că se va dedica pregătirii acestei echipe pentru celelalte opt jocuri care au rămas din această campanie", a declarat preşedintele Federaţiei Americane de Fotabal, pentru site-ul oficial.

"De fiecare dată când ai posibilitatea să fii selecţioner, este o onoare. Privesc pe viitor şi ştiu că voi lucra cu un grup puternic care înţelege că avem în faţă o mare provocare. Lucrând ca o echipă, sunt încrezător că vom reuşi să ne calificăm la Campionatul Mondial din Rusia, din 2018", a spus Bruce Arena.

Statele Unite ale Americii ocupă ultimul loc în grupa de calificare la Campionatul Mondial, zona America Centrală şi de Nord, cu niciun punct după primele două etape şi un golaveraj 1-6.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici