Bucureştiul intră pe harta oraşelor europene care au un muzeu dedicat fotbalului

Bucureştiul intră pe harta oraşelor din Europa care vor avea un muzeu sportiv, dedicat 100% fotbalului, un proiect exclusiv privat, a cărui investiţie depăşeşte 1,6 milioane de euro.

211 afișări
Imaginea articolului Bucureştiul intră pe harta oraşelor europene care au un muzeu dedicat fotbalului

Football Museum Bucharest, Facebook

Amplasat în Centrul Vechi al Capitalei, Football Museum Bucharest se întinde pe 8 niveluri şi va găzdui colecţii în premieră, precum şi experienţe interactive. Pe lângă spaţiile expoziţionale, muzeul deţine o cafenea, un bistro şi o sală de evenimente private, aflate permanent la dispoziţia vizitatorilor,

După statisticile oficiale, în România 15.941.000 de persoane vizitează anual muzeele (12.353.000 muzee şi monumente şi 3.588.000 grădinile botanice, grădinile zoologice şi rezervaţiile naturale).

Printre cele mai cunoscute muzee cu tematici sportive din Europa se numără Museu CR7, Funchal, Portugalia, FC Bayern Museum, Munchen, Germania şi FC Barcelona Museu, Barcelona, Spania.

Muzeul CR7 este un muzeu dedicat trofeelor fotbalistului portughez Cristiano Ronaldo. Este situat în locul natal al lui Ronaldo, Funchal, Madeira. Deasupra muzeului este un hotel construit într-un parteneriat între Ronaldo şi Pestana Group. Podeaua actualului muzeu, asemănător celui precedent, este în stil portughez de pavaj şi decorat cu sigla muzeului. Muzeul este un sponsor oficial al echipei locale de fotbal União da Madeira. În faţa muzeului, se află o statuie de bronz a lui Cristiano Ronaldo.

Muzeul FC Bayern Munchen se diferenţiază de restul muzeelor prin conceptul de cinema. În incinta muzeului se află o sală de cinema care în doar 12 minute îţi oferă şansa să rememorezi cele mai importante momente din istoria clubului, iar acest lucru vine la pachet cu o mulţime de interviuri unice ale fotbaliştilor cunoscuţi.

La FC Barcelona Museu, unul dintre obiectele expuse în Colecţia Futbolart sunt ghetele cu care Ronald Koeman a marcat golul victoriei în finala Cupei Europei din 1992, pe care a făcut-o în minutul 111 împotriva Sampdoriei, la 21 de minute de la prelungiri, asigurând primul trofeu european al Barcelonei. Muzeul ocupă 3.500 de metri pătraţi şi atrage 1,2 milioane de vizitatori pe an, situându-l pe locul al doilea după Museu Picasso, care atrage 1,3 milioane de vizitatori, ca fiind cel mai vizitat muzeu din oraşul Barcelona. - cifre comunicate de FC Barcelona Museu.

Football Museum Bucharest va fi un muzeu dedicat nu doar fotbalului românesc, ci şi celui internaţional. Fanii fotbalului vor putea vedea aici colecţii impresionante de articole de valoare ale jucătorilor străini care au scris istorie sau ale jucătorilor români faimoşi.bCâteva dintre obiectele de valoare care se vor regăsi în muzeu sunt: tricoul purtat de Maradona în sezonul 1983-1984, când juca la Barcelona, tricoul purtat de Hagi la Real Madrid în sezonul 1990-1991 (varianta pe alb), tricoul lui Ronaldo dintr-un meci al naţionalei Braziliei, semnat de dublul câştigător al Balonului de Aur, dar şi de Ronaldinho şi Roberto Carlos.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici