Budapesta: 51 de fani au fost arestaţi ca urmare a violenţelor de după meciul Ungaria - România - VIDEO

Cincizeci şi unu de suporteri au fost arestaţi, sâmbătă, ca urmare a violenţelor ce au avut loc după meciul Ungaria - România, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016, informează agenţia MTI.

1317 afișări
Imaginea articolului Budapesta: 51 de fani au fost arestaţi ca urmare a violenţelor de după meciul Ungaria - România - VIDEO

Budapesta: 51 de fani au fost arestaţi ca urmare a violenţelor de după meciul Ungaria - România (Imagine: Captura video)

Potrivit reprezentanţilor poliţiei, 38 de persoane (15 fani maghiari şi 23 de poliţişti) au fost rănite în timpul incidentelor din apropierea Groupama Arena.

Înaintea meciului şi după meci, suporteri ce făceau parte dintr-un grup de 1.500-2.000 de fani au atacat în mod repetat forţele de ordine cu sticle, petarde, pietre, indicatoare rutiere şi chiar coşuri de gunoi. Poliţiştii au reacţionat folosind gaze lacrimogene, tun de apă şi câini pentru a restabili ordinea. Suporterii au aruncat către poliţişti şi cu indicatoare rutiere, coşuri de gunoi. 21 de maşini ale poliţiei şi un tun de apă au fost distruse.

Au fost arestate 22 de persoane pentru violenţe şi 22 de fani au fost reţinuţi pentru tulburarea ordinii publice. MTI notează că, potrivit unei surse din cadrul poliţiei, printre cei arestaţi se află şi patru români.

Reprezentativa de fotbal a României a încheiat la egalitate, scor 0-0, meciul susţinut, vineri, la Budapesta, în compania selecţionatei Ungariei, în etapa a şaptea a grupei F din preliminariile Campionatului European din 2016.

Joi seară şi vineri au avut loc mai multe incidente înaintea meciului. Astfel, un poliţist a fost rănit uşor şi 18 persoane au fost puse sub acuzare, în urma incidentelor care au avut loc între grupuri de huligani şi forţe de ordine. Dintre cele 18 persoane, 16 sunt acuzate de vandalism, iar două de agresarea unui poliţist, a anunţat, vineri, un purtător de cuvânt al poliţiei maghiare.

Până la 120 de "skinheads" îmbrăcaţi în negru s-au confruntat, în noaptea de joi spre vineri, cu forţele de ordine, pe Strada Dob din apropierea Pieţei Erzsebet. Huliganii au atacat forţele de ordine, aruncând cu scaune de la localurile din zonă, şi au avariat mai multe vehicule ale poliţiei.

Potrivit MTI, lupte între suporteri ai unor echipe maghiare rivale au avut loc în parcul oraşului.

La această partidă au fost prezenţi şi circa 1.000 de suporteri români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici