Burleanu: Din sezonul viitor vom avea un sistem de licenţiere mai blând

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, joi, la inaugurarea Muzeului Sportului Dinamovist, că din sezonul următor va fi schimbat sistemul de licenţiere a cluburilor pentru Liga I, care nu va mai prevede retrogradarea, ci doar depunctare şi penalităţi financiare.

45 afișări
Imaginea articolului Burleanu: Din sezonul viitor vom avea un sistem de licenţiere mai blând

Burleanu: Din sezonul viitor vom avea un sistem de licenţiere mai blând (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"În momentul de faţă am preluat un sistem de licenţiere, îl moştenim şi trebuie să-l ducem până la finalul ediţiei de campionat. La finalul ediţiei 2014-2015 vom avea un nou sistem de licenţiere, atât pentru cluburile din Liga I, cât şi cele care promovează din Liga secundă. Va fi mai blând, nu se va mai lăsa cu retrogradare, ci cu o depunctare, cu penalităţi financiare, cu blocarea trasnferulurilor pentru o perioadă de timp. E un model care m-a surprins că nu a fost implementat în România. În dicuţiile pe care le-am avut la nivel de UEFA am fost încurajaţi, s-a bucurat de mare trecere", a declarat Burleanu.

În ceea ce priveşte sistemul cu 14 echipe în Liga I, propus de LPF, Burleanu a spus că acesta avantajează echipele din fruntea clasamentului: "Un sistem cu mai puţine echipe avantajează echipele care sunt în prima parte a clasamentului. E un avantaj cert pentru aceste echipe şi pentru spectatorii acestor echipe. În ceea ce priveşte echipele din a doua parte a clasamentului, vor avea nevoie de un efort mai mare să rămână în prima ligă. În mod cert sistemul competiţional are nevoie de astfel de schimbări, atât la nivel de Liga I, cât şi al nivelul Ligii a II-a şi a III-a. La Liga a II-a subiectul va fi în dezbaterea Comitetului Executiv din 29 mai, când discutăm ca din ediţia din 2015 să avem o sigură divizie de Liga a II-a iar numărul echipelor să crească".

Referitor la declaraţiile preşedintelui grupării Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, conform cărora jucătorii săi s-ar fi înţeles cu fotbaliştii FC Braşov la scorul de 1-1, Burleanu a spus că nu ştie dacă membrii Comisiei de Integritate din FRF s-au autosesizat. "Nu ştiu dacă a intrat pe fir Comisia de Integritate sau nu. În mod cert a intrat pe fir şi cred că acesta este rolul acestei comisii. O comisie care va avea o cu totul altă faţă în 2-3 săptămâni. Întotdeauna pe final de campionat sunt suspiciuni legate de anumite jocuri. Nu vreau să dau o replică la declaraţiile domnului Horoba".

Preşedintele clubului Gaz Metan Mediaş, Ioan Horoba, a declarat, miercuri seară, după remiza din meciul cu FC Braşov, scor 1-1, că probabil jucătorii celor două formaţii s-au înţeles între ei să nu mai rişte după ce oaspeţii au reuşit egalarea. Cele două echipe s-au salvat, astfel, împreună de la retrogrdare, în detrimentul ACS Poli Timişoara.

Preşedintele clubului ACS Poli Timişoara, Ioan Timofte, a declarat, miercuri seară, după retrogradarea în liga secundă, că meciul dintre adversarele la retrogradare, Gaz Metan-FC Braşov, scor 1-1, a fost o "parodie", iar antrenorul Dan Alexa a afirmat că întâlnirea de la Mediaş a fost "o ruşine".

Răzvan Burleanu a participat, joi, la inaugurarea Muzeului Sportului Dinamovist, care a avut loc în contextul împlinirii a 66 de ani de existenţă a Clubului Sportiv Dinamo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici