Burleanu: L-am propus pe Vişan pentru că îmi doresc să dau o altă dimensiune funcţiei de secretar

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că l-a propus pe Radu Vişan pentru postul de secretar general al FRF, deoarece a dorit să dea o altă dimensiune acestei funcţii pentru a nu mai fi asociată cu "o zonă gri a posibilelor influenţe".

128 afișări
Imaginea articolului Burleanu: L-am propus pe Vişan pentru că îmi doresc să dau o altă dimensiune funcţiei de secretar

Burleanu: L-am propus pe Vişan pentru că îmi doresc să dau o altă dimensiune funcţiei de secretar (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Azi propunerea mea pentru ca Radu Vişan să ocupe funcţia de secretar general al FRF a fost aprobată de Comitetul Executiv. De asemenea, am solicitat un vot de încredere pentru înfiinţarea funcţiei de secretar general adjunct, care a fost aprobabtă. Această funcţie va fi ocupată de domnul Gabi Bodescu. Aceştia sunt cei mai buni oameni din cadrul FRF pe care puteam să-i aleg pentru a ne continua acest parcurs. M-am orientat către Radu Vişan pentru că îmi doresc să dau o altă dimensiune funcţiei de secretar general. Vreau un alt profil al acestei funcţii, un profil european, orientat către relaţia cu UEFA. Pentru ca acest post să nu mai fie asociat cu o zonă gri a posibilelor influenţe. De aceea am ales o persoană din afara fenomenului, care să nu aparţină unui grup de interese", a declarat Burleanu.

Despre Bodescu, Burleanu a spus că a reuşit să realizeze o relaţie eficientă cu toţi membri asociaţi ai FRF până acum: "Şi odată cu înfiinţarea acestei funcţii de secretar general adjunct, dorim să eficientizăm şi mai mult activitatea Centrului Naţional de Fotbal de la Mogoşoaia, care, apropo, în primele şase luni ale acestui an, are un profit de aproape 150.000 de euro".

Radu Vişan a asigurat membrii afiliaţi FRF că mereu le va sta la dispoziţie: "Mulţumesc Comitetului Executiv pentru votul de încredere acordat. Îi asigur pe toţi membrii afiliaţi ai FRF că vor avea mereu uşa mea deschisă şi împreună cu domnul Bodescu le vom asigura susţinerea de care au nevoie. Pentru cei care se întreabă ce părere am despre fotbalul românesc, pot să citească Planul strategic de dezvoltare al fotbalului românesc pe care l-am coordonat".

Întrebat care a fost ultimul meci urmărit şi cu ce echipă simpatizează, noul secretar general a răspuns: "Ultimul meci a fost cel al Stelei. Nu pot să spun cu ce echipă simpatizez, consider că persoanele care au la îndemână instrumente care pot altera viaţa unui club este mai bine să rămână obiective".

Bodescu este sigur că alături de Vişan va reuşi să facă "multe lucruri bune pentru fotbalul românesc în perioada următoare". Le mulţumesc membrilor Comitetului Executiv pentru că au fost de acord cu înfiinţarea acestui post. Îmi place să lucrez în echipă şi să mă bucur în echipă şi le transmit tuturor membrilor afiliaţi că am pornit pe un drum al reformelor radicale şi nu vom abdica de la el", a precizat Bodescu.

Comitetul Executiv al FRF a aprobat, luni, numirea lui Radu Vişan în postul de secretar general al forului, nominalizare făcută de preşedintele Răzvan Burleanu.

În cadrul şedinţei de luni s-a mai decis ca Gabriel Bodescu, consilier al lui Burleanu, să ocupe funcţia de secretar general adjunct.

Radu Vişan a fost până în prezent manager dezvoltare instituţională în cadrul FRF, el fiind şi membru în Comisia Hattrick a UEFA. Noul secretar general al FRF a fost coleg cu Răzvan Burleanu la Administraţia Prezidenţială, fiind decorat de către fostul preşedinte Traian Băsescu cu Ordinul Naţional pentru Merit în grad de cavaler.

Postul de secretar general al Federaţiei Române de Fotbal a devenit vacant după ce Gherghe Chivorchian şi FRF au decis încetarea raporturilor contractuale. Fost director executiv al FC Timişoara, Chivorchian fusese suspendat din funcţia de la FRF, la 30 iunie, ca urmare a faptului că este cercetat penal de DNA Timişoara pentru complicitate la abuz în serviciu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici